Nieuws

terug

2012

  27 december 2012

Afscheid van Ari! Onze Jakabhegyi Vadasz Arasz is niet meer. Het doet pijn. Dag lieve speciale vriend.  12 december 2012

9 december 2012 : Brussel Winner show België

Met Dia (Vizcaya Song Sung Blue) en Susie (Quodian's Susie-Q) gingen wij naar de Brussel Winner show . Totaal 11 korthaar vizsla's waren er ingeschreven ook de familie Pallesen met Szilas (Quodian's Rembrandt ) hadden de reis ondernomen naar België. Erg blij werden wij met het uiteindelijke resultaat: Dia kreeg het CAC/CACIB werd beste teef en Belgian Winster 2012, Szilas deed het nog beter hij kreeg ook het CAC/CACIB de Belgian Winner titel en BOB. Maar het mooiste was dat hij als 3e geplaatst werd in groep 7.
Susie versloeg de teef uit de kampioensklas kreeg dus ook het CAC/CACIB/BOB en titel Belgian Winster 2012 Het was een 'toffe' dag zoals de Belgen zeggen.

klik voor een grotere afbeelding  12 december 2012

In 2012 is het ons helaas niet gelukt om een familie wandeling te organiseren. Toch hopen wij velen van jullie te kunnen ontmoeten op de Nieuwjaarswandeling van de Vizsla club op 20 januari 2013 op het strand van Hoek van Holland.

  Bij deze wensen wij u en uw huisgenoten fijne Kerstdagen en een voorspoedig en gezond Nieuwjaar.  


Start Wandeling vanaf: Beachclub Royal - Zeekant 37 - 3151 HW Hoek van Holland

Voor onze Nieuwjaarswandeling hebben we deze keer opnieuw het strand van Hoek van Holland uitgekozen. Een perfecte plaats voor onze Vizsla's om eens lekker uit hun dak te gaan; rennen, graven, zwemmen en stoeien op het grote strand. Voor de Vizsla eigenaren een mogelijkheid om uit te waaien en weer eens bij te kletsen en om elkaar op de valreep nog een gezond Nieuwjaar te wensen. We verzamelen vanaf 13.30 uur bij strandpaviljoen Beachclub Royal, vertrek om 14.00 uur. We zullen ongeveer 2 uur wandelen. Loopse teefjes moeten deze wandeling helaas overslaan.

Zorg dat uw hond voor u en anderen herkenbaar is. Bevestig bijvoorbeeld iets herkenbaars aan zijn/haar halsband. Of in ieder geval een naamplaatje met telefoonnummer aan de halsband van uw hond.

U vindt Beachclub Royal op het brede strand van Hoek van Holland. Bij de strandopgang, na de slagbomen, gaat u rechtsaf. Beachclub Royal is het laatste strandpaviljoen.

Routebeschrijving

Vanuit heel het land volgt u na Rotterdam de borden Hoek van Holland. Via de A20 rijdt u richting de kust waar u ter hoogte van Maasdijk de snelweg verlaat en onder de snelweg door gaat. U rijdt nu op de N20/E25. Na een toeristische route over de Maasdijk (Deze weg blijven volgen tot een groot kruispunt met stoplichten). Hier slaat u linksaf. Na de S-bocht neemt u de eerste afslag naar rechts. Deze weg rijdt u helemaal uit (langs de duinen) tot aan de T-splitsing. Hier gaat u rechtsaf (Badweg). Aan het einde kunt u aan uw linkerhand parkeren of rechtdoor via de slagbomen. Na de slagbomen gaat u rechtsaf. Aan het einde ziet u Beachclub Royal. Vanuit 's Gravenzande binnendoor (voor mensen uit Den Haag/Monster): Na de S-bocht neemt u de eerste afslag naar rechts. Deze weg rijdt u helemaal uit (langs de duinen) tot aan de T-splitsing. Hier gaat u rechtsaf (Badweg). Aan het einde kunt u aan uw linkerhand parkeren op het grote pakeer terrein of rechtdoor via de slagbomen. Na de slagbomen gaat u rechtsaf. Aan het einde ziet u Beachclub Royal.

  4 december 2012

Winner show 2012: Met wel 9 inschrijvingen waren de Quodiannetjes en hun familieleden goed vertegenwoordigd op deze show. Het was een ontzettende gezellige dag, sommige resultaten waren enigszins teleurstellend maar over de smaak van de keurmeester valt helaas niet te twisten. Toch zijn we heel trots op Daniavizslas Dahler die Beste puppy en 3e beste puppy in show werd (zoon van Q Wanda en Q Solo).Quodian's Galyva werd jeugdwinster 2012, Vizcaya Song Sung Blue kreeg een tweede uitmuntend, Q Enya 2e uitmuntend en de overige honden werden met een zeer goed gekwalificeerd. Bij de verkiezing van de fokgroepen werd de Quodian's groep wel geselecteerd maar helaas niet geplaatst. Bij deze dank aan de eigenaren voor hun inschrijving en tot op de volgende show

klik voor een grotere afbeeldingLeuk was ook de foto die later in het AD kwam over de Winner:

klik voor een grotere afbeelding  3 december 2012

Hall Farm Shoot 17 november 2012. Vrijdag 16 november vertrok ik met de boot van Hoek van Holland naar Harwich. Dit was op zich alle een hele onderneming daar ik 3 honden bij me had Csupy, Manó en Shenti. Shenti zou in Engeland blijven en Mara kwam mee terug. De reis die toch wel 9 uur duurde op de boot is perfect verlopen De honden sliepen heerlijk in hun kennel en via een camera systeem kon ik in mijn hut op het televisiescherm kijken wat zij deden: slapen dus. Op zaterdag was ik uitgenodigd om mee te gaan naar een jacht als 'picker up' en dit was voor mij de eerste keer en een hele belevenis.

Als drijver wat ik normaal doe, ben je de hele dag aan het lopen/drijven door vaak zware begroeiing maar vandaag mocht ik op 'post' staan kijken en wachten tot het wild (fazant, duif en houtsnip) geschoten werd.

Daarna konden de honden zich uitleven om het geschoten wild binnen te halen en de 'lopers' te zoeken.

Het was een fantastische jachtdag 'The English style' beleefdheid, vriendelijkheid en zelfs het weer was geweldig.

klik voor een grotere afbeelding (fotografie Aaron Busby)  2 december 2012

In januari worden er pups verwacht in Zweden. Vader Quodian's Xerxes SV-08-J HD A en moeder Quodian's Lana J- HD A. Het nestje voldoet aan het Zweedse fokreglement met jacht en veldwerk kwalificaties. Voor Info: Amber Points Kennel

klik voor een grotere afbeelding  5 november 2012

In memoriam 5 november 2012: Anton Gideonse zoon van Gentle en Aliz & Dennis en Dushi, grote broer van vizsla Lotte. Het sterkt ons te weten dat geen enkele hond op deze aardbol een fijner leven gehad heeft dan hij. Het verdriet zal slijten de herinneringen blijven.

klik voor een grotere afbeelding  12 november 2012

Hoewel Balzác het prima bij ons doet en het liefste lekker op de bank ligt, zoekt hij nog altijd een nieuw thuis. Denkt u hem een nieuw huis te kunnen bieden? Neem contact op! Voor meer informatie over hem, klik hier

klik voor een grotere afbeelding  10 november 2012

Jachtdag Ochtrop Duitsland

Via Rob en Marijke de trotse eigenaren van Q Nala (Pip) mocht ik een dag mee op jacht. Het was een grote drijfjacht in bos, mosterd en mais op houtsnip, fazant, haas en konijn en aan het einde van de dag nog een jacht op eend. In de morgen werden wij allen warm verwelkomd met een uitgebreid ontbijt in het plaatselijk restaurant. Het gezelschap bestond uit ongeveer 50 personen. De gehele dag was perfect georganiseerd. De drijvers met hun honden werden met een overdekte kar van drift naar drift vervoerd. Het was van het begin tot het eind genieten in de prachtige velden en stukken bos. Ook de drift door het ongeveer 500 meter lange stuk mais was prachtig en heel spannend. Het tableau aan het einde van de dag leverde 72 stuks wild op. Lang niet zoveel als andere jaren, vertelde de eigenaar die daar erg over teleurgesteld was. Voorgaande jaren was het drievoudige aan wild een hele normale zaak. Voor mij mocht het de pret niet drukken. De honden Mano en Biri hadden een geweldige dag en voor mij was het een dag die ik kan toevoegen aan het lijstje "onvergetelijk". Rob en Marijke Loohuis en Harrie Boomkamp reuze bedankt en hopelijk tot volgend jaar.

klik voor een grotere afbeeldingEen mooie foto van Anders na een geslaagde jachtdag met zijn twee honden Q Wagga en Q Eszta (Denemarken)  7 november 2012

4 en 5 november: op de Show Denemarken Herning haalt Q Solo op de eerste dag BOB en werd Danish Winner. OP de tweede dag werd hij B.O.S en Nordic Winner. Weer twee prachtige resultaten om toe te voegen aan zijn lijstje.

klik voor een grotere afbeelding  

In hetzelfde weekend was ook de show in Bleiswijk. Daar werd Q Rembrandt ( szilasz ) BOB van de 16 ingeschreven kortharen en 4 e in groep 7. Wat ben ik toch weer trots. Dank aan de eigenaren.

klik voor een grotere afbeelding  6 november 2012

Ik kreeg een berichtje van de familie Schers dat hun Quodian's Fenyes Natangy op 12 jarige leeftijd is overleden. Natangy was een kind van Gentle en Aliz. Zij heeft een geweldig leven gehad mocht overal mee naar toe en heeft zelfs 2 jaar in de USA gewoond toen haar baasjes daar voor hun werk verbleven. Ook mocht ze af en toe mee op jacht maar bovenal was zij een geweldige lieve hond voor de familie . De prachtige foto's die ik ontving wil ik graag met jullie delen. Ik wens de familie veel sterkte met het verwerken van het verdriet en hopelijk hebben jullie binnenkort weer zo'n klein vrolijk draadhaartje bij jullie rondhuppelen.

klik voor een grotere afbeelding  hulp gevraagd

Een vreemde eend in de bijt !!

Balzác is een Grand Cascon Sartongeois en een echte rashond. Hij kwam via een Duitse organisatie die Franse honden in nood helpt naar ons.

klik voor een grotere afbeeldingBalzác zat ongeveer een jaar in een Frans asiel. Hoe hij daar kwam is niet bekend. Het meest waarschijnlijke is dat hij tijdens een jacht zoekgeraakt is en zo in het asiel kwam. De meeste Franse jagers geven niet zoveel om hun honden ze hebben er toch genoeg, dus Balzác werd nooit opgehaald.

In Frankrijk was er geen hoop op een nieuwe baas voor hem . De Fransen nemen geen jacht (meutehond) als huisdier en de jagers zijn niet geïnteresseerd in een hond van 6 1/2 jaar oud

De kans dat Balzác ge - euthanaseerd zou worden kwam steeds dichterbij.

Ik volgde Balzác al een paar maanden via facebook en toen ik hoorde van de mogelijke euthanasie bood ik spontaan aan om hem een tijdelijk tehuis te geven in de hoop een warm mandje voor hem te vinden. Zo'n geweldig dier verdient dit gewoon.

Balzác geboren op 15 mei 2006 is een gecastreerde reu. Kan prima samen met andere honden en katten. Is gehoorzaam en ontzettend lief. Hij vindt een ritje in de auto geweldig gaat dan braaf liggen. Is absoluut sociaal en vriendelijk tegen vreemden is niet waaks.

Omdat dit ras gefokt is voor de jacht zal Balzác nooit vrij los kunnen lopen de kans dat hij een geurspoor opneemt en per ongeluk verder loopt dan de bedoeling is is zeer aanwezig dus voor zijn eigen veiligheid zal hij aan de riem moeten worden uitgelaten.

Rasinfo:

De Grand Gascon Saintongeois is een van oorsprong in Frankrijk gefokt hondenras. Hij lijkt qua uiterlijk op de Petit Gascon saintongeois, maar staat hoger op de poten, het verschil is ongeveer 10 centimeter. Hij is geschikt voor de jacht op groot wild, maar ook bruikbaar bij de hazenjacht. Ze worden gerekend tot de bloedhonden (geurjagers). Zij jagen in meutes maar kunnen ook prima alleen werken

Uiterlijk

De grand Gascon Saintongeois is een grote hond met een kortharige stevige vacht. De grondkleur van de vacht is wit met een aantal zwarte vlekken en soms enkele zwarte spikkels maar niet te veel. Een volwassen reu wordt ongeveer 62 tot 72 centimeter hoog; een volwassen teef blijft iets kleiner en wordt ongeveer 62 tot 68 hoog, met een tolerantie naar beide zijden van 1 centimeter. Het gewicht varieert tussen de 31 en 36 kilogram.

Een echte jachthond zonder enig spoor van aggresie. Dit ras komt buiten Frankrijk nauwelijks voor.

Op de foto's de aankomst van de honden uit de Franse asiels die via de Duitse organisatie reeds een baas vonden of een tijdelijke plek krijgen totdat ook zij een 'for ever homs' vinden.

klik voor een grotere afbeeldingDenkt u Balzác een fijn en goed leven te kunnen bieden neem dan vooral contact met ons op.

  23 oktober 2012

Quodian's Vizsla's deden het weer prima op de show!
  • Show Maastricht 30.09.2012: Solo haalt zijn laatste CAC/CACIB en is nu definitief Nederlands Kampioen. Proficiat Harry en Wil
  • Show Utrecht 20.10.2012: 11 kortharige Vizsla's ingeschreven: Quodian's Rivella (Lola) van eigenaresse Monique van Rozendaal werd 1e in de jeugdklas, werd BOB en werd 6e geplaatst in groep 7. Wat mooi resultaat! Van harte proficiat Monique.


Solo Ned Kamp.

  18 oktober 2012

Nagekomen foto's van de Coupe de l'Europe
klik voor een grotere afbeelding  17 oktober 2012

Op 8 en 9 oktober mochten Manó en ik meedoen aan de Coupe d'Europe voor Vizsla's in Frankrijk. Er deden in totaal 8 landen mee met een totaal van 26 honden, verdeeld over 2 groepen. Heel trots ben ik dat Manó op de eerste dag van de wedstrijd scoorde met een 3e uitmuntend. Helaas konden mijn teamgenoten en ik op de tweede dag niet tot scoren komen en hebben wij ons tevreden moeten stellen met een gedeelde 5e plaats in het landenklassement. Het waren twee geweldige dagen met een gezellig weerzien met oude en nieuwe Vizsla vrienden in mooie velden met perfect georganiseerde wedstrijden. Hopelijk tot volgend jaar ! Meer foto's volgen.

klik voor een grotere afbeelding  14 oktober 2012

Nieuws uit Argentinië: 6 sept 2012: Quodian's Tareck werd 3e best in show

klik voor een grotere afbeelding  4 oktober 2012

Quodian's Standish (Harry) van eigenaar R Crezee haalde ook een mooi C diploma op 1 september 2012.

klik voor een grotere afbeelding  3 oktober 2012

Veldwerkwedstrijd 26 -09-2012

Zoals in het voorjaar reeds aangegeven zou de voorjaarswedstrijd een vervolg krijgen in het najaar van 2012. Blij verrast was ik toen bleek dat maar liefst 6 Quodian's nakomelingen zich aangemeld hadden voor deze wedstrijd. Een draadhaartje en 5 nakomelingen van Silke onze korthaar. De dag verliep goed. Het was erg winderig maar gelukkig bleef de voorspelde regen uit. De wildbezetting op de velden was matig maar toch hebben de hondjes hun aanleg laten zien. Dit werd beloond door de strenge keurmeester met 4 eervolle vermeldingen. Voor Quodian's Sonne met haar 6 maanden zwangere eigenaresse Myrthea Rozendaal was dit de eerste wedstrijd en ook voor Quodian's Gucci met eigenaar Ronald van Cortenberghe was dit het eerste optreden en ik hoop van harte niet de laatste (eervolle vermelding).

Ik wil de eigenaren Monique van Rozendaal met Lola (EV), Michael Pallesen met Szilasz, Nicolette Roodink met Vito(EV), Christiane Timmers met Farah, Myrthea Rozendaal met Sonne en Ronald Cortenberghe met Gucci hartelijk bedanken voor hun inzet en komst. Dit is waar een fokker zijn best voor doet en trots op is. Tot in het voorjaar !!!(Mano en ik deden ook mee maar helaas hebben wij geen wild kunnen vinden).  2 oktober 2012

Nagekomen foto's van de clubmatch van 16 september!


Uitslagen KCM 16 sept 2012 Hoenderloo

Draadharen :
  • CAC - Beste reu, Beste van het Ras Clubwinner 2012: Ned en Int. Kamp. Quodian's Glen Talloch (eig I Caminneci)
  • Res CAC : Ned en Int Kamp. Anubis od Csipeska (eig. Lies van Essen )
  • Cac en Beste Teef; Furdohazi Gigi (eig: I Caminneci)
  • Res Cac : MezöfoldiKajtató Borostyán (eig: Jonkers Both
  • Beste pup: Quodian's Glayva(eig I. Caminneci)

Korthaar:
  • Res Cac Reuen Quodian's Rubens (eig: N Roodink)


klik voor een grotere afbeelding (fotografie Aaron Busby)  16 september 2012

Yarno behaalde op de clubmatch van de Vizsla Club het Res Cac.

klik voor een grotere afbeelding  15/16 september 2012

Een super gezellig weekend. Mijn vriendin Caroline Busby (starshot kennels) en haar zoon bezochten ons in het weekend van 15 en 16 september. We hadden een reuze gezellig weekend. Zoon Aaron maakte prachtige foto's (kijk ook op zijn website en op zondag waren wij op de clubshow van de Vizsla club.

klik voor een grotere afbeelding  4/5 september 2012

Veldwerktraining in Frankrijk. Op 4 en 5 september waren wij te gast in Domaine Des Auvrays te Frankrijk om een veldwerktraining te volgen gegeven door Ton Slager. Het waren 2 geweldige dagen in prachtige ruime velden met volop wild. Wat hebben wij veel geleerd! Geweldig was het ook om 4 kinderen van Silke en Lance aan het werk te zien. Wat een gepassioneerde honden en eigenaren. In het voorjaar van 2013 gaan wij zeker terug. De specialiteit zullen dan de patrijzen zijn en ik kijk er nu al naar uit.

klik voor een grotere afbeelding  2 september 2012

Quodian's Solo wint de 2e prijs op de onderlinge jachtproef.

solo

  27 augustus 2012

Geweldig nieuws!! Op 26 augustus wint Quodian's Rembrandt (Szilasz) - de zoon van Silke en Lance - op de show in Rotterdam zijn 3e CAC en 1e CACIB. Hij werd beste van het ras en bovendien 2e van groep 7. Alweer een fantastisch resultaat voor deze knappe jonge reu. Michael proficiat !!!!

klik voor een grotere afbeelding  18 augustus 2012

U kunt nog inschrijven voor de kampioensschap clubmatch in Hoenderloo tot 27 augustus. Doe het snel !! Het is echt leuk om je hond te laten keuren . Kijk voor info en inschrijven op www.magyar-vizsla.nl

  11 augustus, 2012

Berichtje uit Zweden van Marie Freden, eigenaar van Quodian's Xerxes en Quodian's Lána. Our Xer, Quodian's Xerxes, has made us proud today. He was the best dog on the trail. Waterretrieving and retrieving in the forrest. He got maximum points. 10/10. Also our Lána, Quoidan's Lána was doing good today. Her points was 9 on the forresttracking and 8 on the water.  24 juli 2012

Kati nam Dia mee naar de show in Hongarije. Het was een speciale show voor vizsla's. Dia werd 4e in haar klasse met een uitmuntend. Dank je wel Kati .

 

  16 juli 2012

Een super leuke collage met de Vizsla song van Nancy Simmonds werd toegevoegd aan de rasinformatiepagina.

  14 juli 2012

Shen en Dia zijn op werkvakantie bij mijn vriendin Kati in Hongarije. Er wordt gewerkt aan hun jachtopleiding en volgens de berichten gaat dit heel goed en hebben de meisjes het naar hun zin en doen hun best. Eszter Tacács maakte foto's die op de pagina's van beide meisjes staan. Dank jullie wel Eszti en Kati !!!

klik voor een grotere afbeelding  11 juli 2012

Nieuws uit Amerika: Quodian's Quita werd B.I.M (Best in Misc. Class) Felicitaties aan de trotse eigenaresse Nancy Edmunds

klik voor een grotere afbeelding  10 juli 2012

Nieuws uit Argentinië: Quodian's Tareck B.I.S. ( Best in Show )!!!!

Felicitaties en dank aan de trotse eigenaar Sergio Alonso

klik voor een grotere afbeelding  6 juli 2012

Ik ben trots op Quodian's Hungarian Rapsody want hij behaalde in Bennekom het definitief Nederlands Kampioenschap. Weer een kampioen erbij! Bedankt Conny en Perry Spits.  5 juli 2012

Solo was ook weer op een show en deze keer in België. Hij werd beloond met een uitmuntend CAC/CACIB en BOB en bij de eindkeuring werd hij 8e in de groep van de jachthonden.

klik voor een grotere afbeelding  20 juni 2012

Je bent amper 4 maanden jong en dan mag je al mee op vakantie naar Noorwegen en voordat je het weet sta je met je baasjes op de poolcirkel. Dat is toch uniek ? Dank je wel Carolien en Jan Eilander baasjes van Quodian's Suaza (Luna) voor het sturen van de foto's ik hoop dat er nog vele mooie vakantiefoto's mogen volgenklik voor een grotere afbeelding  16 juni 2012

Een fantastisch weekendje Hongarije. Vrijdag morgen 8 juni vertrokken mijn zoon Daniel en ik naar Hongarije om Silke onze korthaar vizsla te laten dekken. Vrijdagavond laat kwamen wij aan en nu bleek dat er de volgende dag een vizsla weekend met onderlinge wedstrijd georganiseerd was door de eigenaar van de dekreu. Wij vielen dus met onze neus in de boter. Csupy en Mano waren voor de gezelligheid mee en wij besloten na uitnodiging om met beide honden mee te doen (Silke kon helaas niet meedoen omdat ze loops was). Het was voor mij voor het eerst dat ik zo'n wedstrijd deed dus was ik niet geheel op de hoogte van de reglementen maar toch verliep de wedstrijd heel goed en zijn we zelfs niet eens als laatse geeindigd maar respectievelijk op de 12e en 14e plaats van de 20 deelnemers.klik voor een grotere afbeeldingDe wedstrijd had onderdelen zoals waterwerk: het aporteren van twee eenden aan de overkant van een water, 5 minuten zelfstandig zoeken in het water. Zoeken en voorstaan op fazant (steady blijven na schot) het zelfstandig uitwerken van een sleep op eend en konijn daarna apport van het gevonden stuk wild, apport van een stuk wild uit dichte dekking en nog veel meer.

Nou ja we waren de hele dag bezig bij een temperatuur van zeker 30 graden. Het biertje en de gulash soep smaakte heerlijk na terugkomst bij het jachthuis. 's Avonds was er nog een gezellig samenzijn met muziek en dans.

Het was een gaaf weekend en ik wil ook vanaf deze plaats alle mensen die meegeholpen hebben om dit weekend te organiseren van harte bedanken. Overigens namen wij zondag nog een vrije dag en brachten een bezoekje aan het nabijgelegen zwembad. Dat was ook nog even heerlijk.

klik voor een grotere afbeelding  15 juni 2012

Quodian's Rembrandt(Szilasz) was met zijn baasjes op de jachthondenshow in Vissenbjerg (Denemarken) en werd daar 1e uitmuntend CAC, tevens beste reu en B.O.S. Voor een hond van net een jaar oud een hele mooie prestatie. Proficiat en dank aan de familie Palessen

klik voor een grotere afbeelding  14 juni 2012

Nieuws uit USA: Quodian's Betyar heeft de titel CH. CM na het behalen van de vereiste 25 punten op diverse show's in de U.S.A. gewonnen. Ik ben heel erg trots en mijn dank aan de eigenaresse van Betyar (Deb Wall) is heel groot. Proficiat !!!!

klik voor een grotere afbeelding

    

  5 juni 2012

Bericht uit Zweden: Quodian's Matz (Viggo) 1e show: Hässleholm National Show 1e U en CAC/BOB. Dank en proficiat aan de trotse eigenaren Jonas en Anette Westerholm

Klik voor grootQuodian's Rembrandt (szilasz) gaat ook maar door met showen. Pinkstershow Arnhem 1e U en reserve CAC. Hij is nu Nederlands Jeugdkampioen en op de Jachthondenshow in Bennekom werd hij weer 1e met een uitmuntend uit een klasse van 6. Wij zijn trots op Szilasz en wensen hem en zijn baasjes een goede reis naar Denemarken en een succesvolle show.

Op deze zelfde jachthondenshow haalde Quodian's Hungarian Rhapsody (Jethro) een 1e U en het reserve CAC en zijn kleine huisgenootje Quodian's Drambuie (Gibbs) werd beste baby in show. Ook Perry en Connie zullen tevreden huiswaarts gegaan zijn.

  5 juni 2012

Eclair kreeg een nieuw tehuis

Monique en Hanny zijn de lieve verzorgers geweest van Quodian's Cinka Manuck. Zij overleed op 15 jarige leeftijd. Nadat ik van hun een berichtje kreeg dat zij weer heel graag een volwassen vizsla wilden opnemen in hun gezin, heb ik lang nagedacht en toch besloten dat ik onze Eclair - kleindochter van Cinka - een fijn tehuis gunde bij Hanny en Monique. Natuurlijk mis ik haar heel erg maar weet dat zij het heel fijn zal hebben. Eclair werd 1x moeder van 10 pups ons Rolling Stones nest.

Klik voor groot

  

  4 juni 2012

Nieuws uit Argentinië:Klik voor grootQuodian's Tareck Reycedelis 1e show in Argentinië was een succes. Hij werd 4e beste pup in show. Proficiat aan de eigenaar. Ik hoop dat er nog vele mooie resultaten mogen volgen.

Klik voor groot

    

  18 mei 2012

Worlddogshow Salzburg 18 mei 2012
Een dochter van onze Larmas werd wereldkampioen en Beste van het ras (BOB) en 3e B.O.G. Wereldkampioen teef Póspataki Drótos Lili (Fürdoházi Lármás X Póspataki Drótos Emma) eig + fokker: Dr. Zsedényi István. Proficiat aan de eigenaresse en fokster.

Klik voor groot  15 mei 2012

Europasieger Dortmund 13 mei 2012
Onze Glen heeft er weer een titel bij !! Europasieger 2012 dus we zijn trots op hem.

Klik voor groot  1 mei 2012

De meisjes zijn weer thuis !

Shenti en Dia zijn op werkvakantie naar Duitsland geweest zij waren bij het echtpaar Wethmar in training en hebben het geweldig naar hun zin gehad. Misschien iets te dik geworden maar wel met een prachtige score zijn zij beiden geslaagd voor de VJP. Ik ben trots op mijn meisjes en blij dat ze weer thuis zijn.

Klik voor groot

 
 

  1 mei 2012

Ik kreeg deze schitterende foto van Perry en Conny Spits. Quodian's Drambuie ontwikkelt goed en wordt al een prachtig teefje.  24 april 2012

In de weekenden van 15 en 22 april waren wij op de show's in Antwerpen en Goes met Biri en Nótás. Het 1e weekend gingen wij met 2 zeer goed kwalificaties naar huis, het tweede weekend ging het al wat beter. Biri kreeg een zeer goed maar Nótás werd beloond met een 1e uitmuntend en CAC/CACIB en BOB. Kayleigh van Zijl was met Quodian's Grandeur (Rico) ook op de show. Grandeur werd beloond met een 1e uitmuntend CAC /CACIB en BOS. We hadden een hartstikke gezellige dag.

  16 april 2012

14-04-2012: Hoe trots en blij mag je zijn als 4 pups uit een nest meedoen aan de voorjaarsveldwedstrijd. Nog trotser ben je dan als 2 van de 4 deelnemende honden scoren en dan nog wel op patrijs. Als dit geen aanleg is dan weet ik het niet meer. De deelnemende honden waren Quodian's Rubens, Rivella, Ruby en Rembrandt. Voor Nicolette en Rubens ( vito ) was het de eerste wedstrijd en zij werden beloond met een 1e Zg en werden daarmee beste Vizsla van de dag. Monique wist met Rivella (Lola) ook te scoren en zij kregen een goed en een tweede plaats. Ik ben zo blij dat jullie deelnamen alle vier bedankt en tot in het najaar !!

Klik voor groot

  

  16 april 2012

Een foto gallery is toegevoegd aan de Teckel site!

  11 april 2012

Eindelijk lente en druk druk druk ... Soms kom ik er gewoon niet toe om achter de computer te gaan zitten om de website te updaten. Natuurlijk is er weer veel nieuws en kreeg ik allerlei leuke berichten en foto's. Ik hoop dat jullie mij willen vergeven dat ik soms liever met de honden bezig ben dan met de website. Niet in chronologische volgorde toch wat berichtjes :

Trots ben ik op Quodian's Rembrandt (Szilaz) en zijn eigenaar. Op de eerste veldwerk wedstrijd in hun leven waaraan zij deelnamen liet Szilaz mooi werk zien wat beloond werd met een eervolle vermelding. Dit geeft echt een stimulans en hoop voor de toekomst. Op de Paasshow in Leeuwarden behaalde Szilaz een 1e uitmuntend in de jeugdklasse ( zijn 3e uitmuntend). Dit is zoals ik onze honden graag zie: knappe honden die ook willen en kunnen werken. Dank je wel Michael !!!

Klik voor groot

 
Raymond en Harry trainen in Klundert hier vlakbij. Op 17 Maart behaalde zij samen het jonge honden certificaat en er wordt nu lustig doorgetraind voor het C/B certificaat. Ik wens ze veel succes en plezier samen en vast tot ziens. Ik zal de lessen binnenkort komen opvrolijken met mijn jongste telg.

Klik voor groot

 
Brava (Ziva x Yarno) wordt groot!

Klik voor groot


Ook in Griekenland is het lente. Het kleine gouden stipje is Tuunde die het prima naar haar zin heeft in haar eigen boomgaard. Mooi plaatje! Dank je wel voor het delen Ton

Klik voor groot  6 februari 2012

Winter in Oudenbosch!

Klik voor groot

 
 
 

  30 januari 2012

10-08-2007 / 25-01-2012. Dag Lieve Yoker !! 25 januari was een heugelijke dag omdat de pupjes van Biri en Glen geboren werden. Tegelijkertijd was het ook een hele verdrietige dag omdat wij veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen van Yoker. Een kwaadaardige tumor in zijn buik is hem fataal geworden. Yoker was een zoon van mijn lieve Csupy en Makk was zijn vader. Hij was de vader van Glen dus nu dan ook de opa van de pupjes van Biri. Op deze manier is hij dan toch nog bij ons en leeft hij voort in zijn kinderen Yoker was een altijd vrolijke hond één bundel energie kracht en spieren, altijd in voor een spelletje, super lief voor alles en iedereen. Hij wordt gemist door zijn maatje Zanthos maar vooral door zijn verdrietige eigenaren de Familie Kroon.  22 januari 2012

Eindelijk is Quodian's Tareck , het puppy van Akki en Duhaj dan aangekomen in Buenos Aires Argentinië. Sergio Alonso (kennel Rey D'Celis) is de trotse eigenaar. Hij kwam Tareck persoonlijk ophalen in Amsterdam. Wij hopen dat Quodian's Tareck Rey D' Celis als eerste vizsla draadhaar in Zuid Amerika zijn ras waardig zal gaan vertegenwoordigen. Over een paar maanden zal Quodian's Vivo Rey D'Celis hem hopelijk volgen.

[2005]   [2006]   [2007]   [2008]   [2009]   [2010]   [2011]   [2012]   [2013]   [2014]   [2015]   [2016]