Nieuws

  21 december 2014

De Amsterdam Winner show is altijd de laatste show van het jaar voor ons. Ook dit jaar behaalden we weer geweldige resultaten. Ragnolds Scotch Bonnet won de tussenklas met een 1e uitmuntend. Quodian's Ardeche werd beste puppy draadhaar en Quodian's Levanne werd beste korthaar puppy. Haar vader Quodian's Rembrandt mag de titel Winner 2014 aan zijn naam toevoegen en dat zelfde geldt voor Quodian's Glayva. Deze toppers werden ook BOB en dat is natuurlijk helemaal gaaf met twee zelfgefokte Vizsla's. Beste van het ras worden op de Winner met een draadhaar en eeen korthaar: een betere afsluiting van het showjaar 2014 had ik niet kunnen wensen.

klik voor groot

  16 december 2014

Echt wel grappige sport: We played in a somewhat new dog sport this weekend for our first time, Barn Hunt. It's loosely modeled after earth dog events but open to all breeds and sizes. At the Novice level we have up to 2 minutes to locate a canister with a live rat in it in a straw bale course. There are 3 canisters in the course- 1 with rat, 1 with rat bedding, 1 empty. The handler must accurately read their dog's indication, alert the judge on the ID, get their dog to go through a bale tunnel and complete a climb on the bales. Handler can't touch the dog or bales. Vintage earned her Novice title this weekend with 3 qualifying scores. Most of all, we had a great time!!

Quodian's Kadarka (Vintage) in USA. Thank you Belinda for this lovely photo

klik voor groot  30 november 2014

Op 26 november zijn de pups van Eszter-Házi Drotos Boldva en Kampioen Mezöfóldi Kajtató Báró geboren. Klik op de puppypagina voor meer informatie  30 november 2014

Zomaar een lieve foto van onze oudjes. Yenny en Csupy onafscheidelijk zijn ze.  3 november 2014

Afgelopen weekend hadden we 2 dagen show in Rijswijk( Bleiswijk dogshow). Op de eerste dag werd Quodian's Drambui van Conny en Perry Spits beste van het ras.

klik voor grootOnze Sacsi kreeg een zeer goed. Op de tweede dag waren wij met Cayenne, Teck en Sacsi op de show.

Sacsi kreeg nu een 1e uitmuntend CAC/CACIB en werd BOS, onze Teck werd beoordeeld met het uitmuntend CAC/CACIB/BOB. Maar heel blij werd ik van de 1e uitmuntend die Cayenne kreeg in de gebruikshonden klas. Zij werd beste teef en later ook nog Best Of Breed. Hoe trots kan je zijn dat schoonheid en werk prima samen gaan.

klik voor groot

  

  18 oktober 2014

Zo het veldwerkseizoen zit erop. Ik ben super trots op onze Cayenne: met 9 kwalificaties verlaten wij de jeugd. Zij werd met één puntje verschil net niet de beste Continentale jeugdhond najaar 2014. Het was geweldig gezellig met jullie allen in het veld en langs de kant. Bedankt daarvoor en vast tot volgend jaar !!!klik voor groot

  

  29 september 2014

Op 25 september werd Cayenne eerste met een zeer goed en op 27 september werd zij 2e met een zeer goed in Fijnaart. Op 27 september werd zij zelfs beste Vizsla an de dag!

klik voor groot

  

klik voor groot

    

klik voor groot

    

  20 september 2014

Cayenne doet het erg goed op de veldwedstrijden. Op 5 september behaalde zij een eervolle vermelding, in Middelharnis op 20 september werd zij 2e met een ZG!

klik voor groot

    15 september 2014

Frankrijk najaar 2014

Ook dit jaar ben ik weer met een super enthousiaste en vooral gezellige groep mensen wezen trainen in Frankrijk. Het was in één woord geweldig! En nu maar hopen dat er mooie resultaten volgen op de wedstrijden.

klik op een afbeelding voor een grotere weergave  10 september 2014

Susie Q kreeg twee nestjes bij ons en ik ben van mening dat zij haar bijdrage wel geleverd heeft. De rest van haar leven mag ze vrij en vrolijk doorbrengen in de provincie Friesland bij de familie van der Veen. Wellicht krijgen we ooit nog eens een mooie kleindochter van haar terug in onze kennel.  6 september 2014

Clubshow Vizsla 06-09-2014

Een fantastisch weekend! Zowel bij de kortharen als bij de draadharen gingen onze honden met de hoogste eer strijken.
  draadhaar
 • teven: Quodian's Glayva: Kampioen, Beste van het ras en Clubwinster 2014
 • reuen: Quodian's Solo (eigenaar Wil en Harrie Hendriks)
  korthaar
 • teven: Vizscaya's Song Sung Blue (Dia) - tevens mooiste Vizsla van de dag. Zij werd hiermee ook definitief Ned. Kampioen.

Dank aan onze vaste handler Mariska Huis

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

  

  

  10 september 2014

En ook ben ik heel trots op Quodian's Kadarka (Vintage) van eigenaresse Belinda Perry. Ook zij doet het behalve als jachthond ook nog eens heel goed op de shows. Go go team Belinda & Vintage.

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

  

  30 augustus 2014

Quodian's Quita is nu officieel Amerikaans kampioen. Proficiat Nancy Edmunds

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

  

  8 juli 2014

Sinds 6 juli delen wij ons leven met een kleine Fransman. Jaffar du clos de la Beaume is zijn officiële naam. Het was voorwaar geen straf om hem in Zuid Frankrijk te moeten halen. De gastvrijheid, hulp en gezelligheid van mijn vrienden zal ik niet snel vergeten Het was een weer een echt Vizsla weekend.

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

    
    
    

  29 juni 2014

Met grote regelmaat ontvang ik hele leuke berichtjes en foto's van eigenaren. Ik wilde deze met u delen. Een kort berichtje maar zo veel zeggend. Ik werd hier zo blij en gelukkig van.

Dag Lies,
Even een "hondebelletje" uit Amsterdam. 5 jaar en 3 maanden is ie nu. M'n allerbeste maatje. Nog steeds een dondersteen, maar zo ontzettend lief en vrolijk. Bedankt voor de match!
Groetjes, Tanja en Pastis


  

  25 juni 2014

En de laatste show in het rijtje was de Outdoor Show in Uden op 21 juni.
 • Ragnolds Scotch Bonnet 1e U res CAC (met dit resultaat Ned jeugd Kampioen)
 • Vizcaya's Song Sung Blue 1e U CAC/CACIB/BOS
 • Tunde v/h Schladren 1e zeer goed
 • En onze logé Csipkeskuti Juhar 2e U Res CAC/CACIB
Ik ben super tevreden met de behaalde resultaten. Csipkeskuti Juhar (Orion) gaat met de Ned. Kampioens titel en een mooie groeps overwinning op zak weer naar huis in Hongarije. Quodian's Glayva is nu Nederlands Kampioen, Quodian's Theron van eigenaar Ria Remmers is nu Nederlands Kampioen en Ragnolds Scotch Bonnet en Tunde v/h Schladern mogen beide de titel Nederlands jeugdkampioen aan hun naam toevoegen.

Nu gaan we even een beetje uitrusten en genieten van de pupjes dan weer hard trainen voor het komende veldwerk seizoen.

  25 juni 2014

De 3e show was de Jachthondenshow Papendal Arnhem op 15 juni. Het was zonnig en warm dus ik maakte een zo goed mogelijk plekje in de schaduw voor Yarno, Dia, Tunde en Orion. Eigenlijk was ik blij dat we niet hoefden te blijven voor de eindkeuringen, zodat ik op tijd thuis was en lekker met de honden kon gaan zwemmen.
Resultaten:
 • Vizcaya's Song Sung Blue 1e uitmuntend en res CAC
 • onze logé Csipkeskuti Juhar 1e uitmuntend CAC en BOS
 • Anubis od Cipeska 2e uitmuntend
 • Tunde v/h Schladern 1e Uitmuntend en CAC/BOS
 • Quodian's Theron 2e uitmuntend Res CAC met dit resultaat Nederlands Kampioen. Proficiat Ton en Ria Remmers
  25 juni, 2014

4 show's kort na elkaar gepland met mooie resultaten. Show nummer twee na de Baronie was de Pinkstershow in Arnhem. Wij waren daar met :
 • Vizcaya's Song Sung Blue 1e uitmuntend res CACIB
 • Quodian's Glayva 1e uitmuntend CAC/CACIB BOB en daarmee nu Nederlands Kampioen
 • En onze logé Csipeskuti Juhar maakte me blij en trots met zijn 1e uitmuntend CAC/CACIB /BOB en BOG 1 .  16 juni 2014

Quodian's Rembrandt ging op 15 juni zijn titel verdedigen op de Deense Clubshow en mocht warempel de wisselbeker weer voor een jaar mee naar huis nemen. Proficiat Michael en Ingelise  4 juni 2014

Mila is een zusje van Cayenne en ook zij doet haar best om een goede jachthond te worden. Voorlopig lukt dit al heel aardig door de goede begeleiding van haar baas Rob Stevens. Proficiat met dit resultaat.

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

    

  26 mei 2014

Heel trots op onze eerste Amerikaanse Junior Hunter titel.

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

    

  26 mei 2014

Quodian's Winston van eigenaar Ton van Erp en Quodian's Solista van Anneke van Santen waren een van de weinige honden die het JBT diploma behaalde.

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

  

  26 mei 2014

Verslag van de Int show de Baronie op 25 mei 2014:

Draadhaar Vizsla's :
 • Quodian's Theron 1e u CAC-CACIB
 • Quodian's Glayva 1e U CAC/CACIB-BOB en nu definitief Nederlands Kampioen
Korthaar Vizsla's :
 • Ragnolds Scotch Bonnet 1e U in de jeugdklas en later CAC en Beste teef
 • Csipkéskúti Juhar CAC/CACIB/BOB (eigenaar Nemzet Kincse Vizsla Kennel) en in groep 7 als 2e geplaatst. Ik vond het geweldig om deze gave hond te showen. Juhar (roepnaam Orion) is een kleinzoon van Sharmarkash Lance, de vader van ons R nest. Ik vind het heel leuk om hem hier te hebben.

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

  

  

  15 mei 2014

Nog niet helemaal afgekickt van het voorjaar veldwerk seizoen hoefde ik niet lang na te denken toen er een mogelijkheid voorbij kwam om nog een wedstrijd in Hongarije te lopen. Ik zocht en vond reisgenoten en op zaterdag morgen vroeg zijn we vertrokken richting Hongarije. De hele reis maakten we niet voor niets: Cayenne verdiende na een nette loop een 4e plaats met een Goed (Derby). Mijn reisgenoten deden het wat beter en eindigden op de 3e plaats met een Zeer Goed (open klasse). Een geweldig resultaat en voor mij een mooie afsluiting van het voorjaars seizoen.

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

    
    
    
    
      21 april 2014

Onze Cayenne werd door de Ned. Vizsla club uitgeroepen tot beste jonge Vizsla van het jaar! Wij zijn erg trots dat dit mooie beeldje en de bijbehorende plaquette een jaar bij ons op de schoorsteen mag staan. Overigens stond deze prijs het afgelopen jaar bij Monique van Roozendaal omdat Quodian's Rivella de prijs toen won!klik op een afbeelding voor een grotere weergave  21 april 2014

Quodian's Gala van eigenaar Rob Loohuis behaalde haar VJP met een mooi puntenaantal. Gala is een dochter van onze Mara (Quodian's Baranka)

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

    

  21 april 2014

20.04.2014 Dogshow Goes:
 • Quodian's Rembrandt (Szilaz) van eigenaar Pallessen: 1e uitmuntend en CAC/CACIB/BOB

 • Quodian's Theron: 1e uitmuntend CAC/CACIB/BOB


  21 april 2014

Quodian's Rivella (Lola) van Eigenaresse Monique van Roozendaal behaalde een 1e plaats met een Goed op de veldwedstrijd in België en een 3e goed in de Novice klas bij Ned ver. langhaar.

klik op een afbeelding voor een grotere weergave

    

Quodian's Rembrandt (Szilaz) van eigenaar Pallessen haalde ook al een 1e plaats op een veldwerkwedstrijd in de openklasse in Denemarken.

klik op een afbeelding voor een grotere weergaveBen zo trots en dankbaar dat deze eigenaren zo actief en goed bezig zijn met hun honden!

  21 april 2014

Bericht uit de USA: Quodian's Kadarka (Vintage) van eigenaresse Belinda Perry slaagde vandaag voor haar junior jacht examen met volle bak punten. Dank je wel Belinda!

klik op een afbeelding voor een grotere weergave  15 april 2014

Het leek even stil, maar we waren erg druk met allerlei wedstrijden en shows. En wat een resultaten! • Luxemburg show 29-03-2014
  • Quodian's Glayva 1e uitm CACL en res CACIB
  • Tunde v/h Schladern 1e uitm CAC en Luxemburgs Jeugdkampioen
  • Luxatori Nyüszg*ouml; 1e uitm CACL en Res CACIB
  • Ragnolds Scotch Bonnet 1e uitm CACL en Luxemburgs Jeugd kampioen
  • Quodian's Rembrandt 1e uitmuntend CACL en Res CACIB


 • Utrecht show 05-04-2014
  • Quodian's Glayva 1e uitm. CAC/CACIB en BOB
  • Ragnolds Scotch Bonnet 1e uitmuntend en RES CAC
  • Quodian's Theron 1e uitm. CAC/CACIB beste reu


  klik op een afbeelding voor een grotere weergave • Veldwerk wedstrijd Ned. Ver Langhaar 11-04-2014
  • Quodian's Cayenne 1e plaats met een ZG


  klik op een afbeelding voor een grotere weergave • Veldwerkwedstrijd Ned Vizsla Club 12-04-2014
  • Quodian's Cayenne: 1e plaats met een G en beste Vizsla van de dag


  klik op een afbeelding voor een grotere weergave • Brabo show Antwerpen 13-04-2014
  • Quodian's Cayenne 1e uitmuntend
  • Ragnolds Scotch Bonnet 1e uitmuntend en Beste Jeugdhond /Junior Brabo Winster
  • Quodian's Glayva 1e uitmuntend CAC/CACIB/BOB


  15 april 2014

Quodian's Rivella (Lola) haalde op de veldwedstrijd op 5 april een 3e goed in de novice klas. Van harte proficiat Monique, ik ben super trots op jullie.

klik op een afbeelding voor een grotere weergave  26 maart 2014

Veldwerk training in Frankrijk

Van 20 tot 23 maart was ik met Cayenne in Frankrijk. Als voorbereiding op de wedstrijden gingen we 3 dagen trainen met een enthousiaste groep honden liefhebbers. Ondanks de kou hebben Cayenne en ik 3 geweldige dagen gehad in de prachtige velden rondom Domaine Des Auvreys. Leuk detail was dat we ook nog een nachtje geslapen hebben in een heus kasteel! Ton Slager en Wim van Remortel: super bedankt en tot in het najaar!

klik op een afbeelding voor een grotere weergave  1 maart 2014

Afgelopen weekend waren wij op de hond van het jaar show. Maar liefst 3 van onze honden waren met hun trotse baasjes aanwezig. Onderstaand op de foto Kamp. Quodian's Rembrandt (Szilaz) met handler Mariska Huis.

klik voor grotere afbeeldingen op de fotoLies met GlayvaQuodian's Hungarian Rhapsody met trotse eigenaar Conny Spits

  

  1 maart 2014

Red Oak doet het prima en groeit als kool. Hij is nu 5 maanden oud.  26 januari 2014

Op 19 januari kwamen zo'n 52 vizsla's naar de Loonse en Drunense duinen om gezamenlijk te wandelen. Het was een feest: jonge, oude, kortharige en draadharige vizsla's gingen volledig uit hun bol in de uitgestrekte zand duinen en later ook in het water. Het was geweldig , wat mij betreft tot volgend jaar !!

klik op een afbeelding voor een grotere weergave[2005]   [2006]   [2007]   [2008]   [2009]   [2010]   [2011]   [2012]   [2013]   [2014]   [2015]   [2016]