Nieuws

  12 september 2021

Kampioensclubmatch Vizsla 12 sept 2021

Op een prachtige ruime locatie in Rhenoy werd vandaag de KCM gehouden. Keurmeesters op deze dag de heer Wim Wellens voor alle reuen en mevr. Rinie Leenen voor de teven. De honden werden vlot en kundig gekeurd. De sfeer was sportief en ik heb een hele gezellige dag gehad. Grote dank aan Mariska Huis mijn vriendin (en hondenpleeg dochter) die nu al voor het 10e jaar mijn honden voorbrengt. Dank aan de baasjes die vandaag de moeite genomen hebben om hun honden op de clubmatch te showen of gewoon gezellig langs te komen om hun pup/hond even te laten zien. DANK !! De absolute kers op de taart was onze Glayva die als vijfvoudig clubwinster vandaag verslagen werd door haar prachtige dochter Norah. Ik barst van trots !Jeugdklasse reuen draadhaar :
Quodian's Ferreira 1e ZG (van Aken) Openklasse reuen korthaar: Quodian's Bayard 2e ZG ( Hageman) Quodian's Cayar ZG ( Teijema)

Kamp. Klasse reuen korthaar :
Quodian's Manu 1e U ( Polman)

Veteranen klasse reuen korthaar :
Quodian's Rembrandt 1e U ( Pallesen )

Jeugklasse teven Draadhaar
Quodian's Ulla 1e U ( John van Essen )

Openklasse teven Draadhaar :
Quodian's Topaz 2e U ( van Essen )

Gebruikshonden klasse teven Draadhaar
Quodian's Northern Light 1e U Beste Teef CAC BOB Clubwinster '21

Veteranen klasse teven draadhaar :
Quodian's Glayva 1e U Res CAC .

Jeugdklasse teven Korthaar :
Arista od Hradové Studansky 1e U

Fokkersklasse teven :
Quodian's Boudicca 3e U

Gebruikshonden klasse teven :
Crimson Sky's Purple Rain 1e U Res CAC

Kampioensklasse teven :
Quodian's Mandy 1e uitmuntend

klik voor groot

    
    
    
  

  15 januari 2021

Cayenne en John haalde de eindproef zweetwerk voor gevorderden met het max. aantal van 40 punten. Super trots ben ik op John en Cayenne.

klik voor groot

  

  11 november 2020

Ons hart huilt na het afscheid van Yenny. Ons allerliefste maatje is er niet meer, de leegte die ze achterlaat is immens. Gelukkig leeft zij voor een deel voort in haar prachtige kinderen en kleinkinderen. Haar lieve karakter zie ik terug bij al haar nakomelingen en dat maakt John en mij blij. Zo blijft er altijd een stukje van onze Yenny voortbestaan. Wat zullen we haar missen op de bank bij ons in de kamer waar ze zo graag lag.

Cegled Serif Apc ('' Yenny '') 23-04-2005 / 06-11-2020

klik voor groot

  

  

    12 mei 2019

Op 11 Mei was de Algemene Leden vergadering van de Vizsla club met de uitreiking van de jaarprijzen 2018. En dan mag je vier prijzen mee naar huis nemen. Dank je wel Pepper, Cayenne, Tess en Dushi. Ik ben trots op jullie.
 • Quodian's Cayenne Beste Veldwerker 2018
 • Crimson Sky's Purple Rain Beste Jonge hond 2018 ( veld en show)
 • Quodian's Pepper Beste showhond Vizsla Korthaar
 • Quodian's Topaz Beste showhond draadhaar Vizsla
klik voor groot

  

  22 april 2019

Van 8 tot 15 April was ik met mijn vriendin Iwona en haar twee geweldige Duitse Staande kortharen een weekje in Hongarije om te trainen en deel te nemen aan de Fieldtrials georganiseerd door de Hongaarse Pointerclub. Wij hebben het geweldig gehad en onze honden hebben echt goed gewerkt. Tess heeft op de 2e dag de kwalificatie 2e zeer goed behaald. Helaas lukte het Cayenne en Liecke niet om te scoren.

klik voor groot

    
    
    
    
    
    
    
      

  2 maart 2019

Martini dogshow 1 Maart 2019
 • Quodian's Fine Fleur 1e Zeer Goed
 • Quodian's Mandi 1e Uitmuntend Res. CACIB
Benelux Winner Show 2 Maart 2019
 • Quodian's Mandi 1e Uitmuntend Res. CACIB
 • Quodian's Topaz 1e uitmuntend CAC Benelux Winster 2019 BOS  2 februari 2019

De eerste show van het jaar is Eindhovendogshow. Onze Pepper (Quodian's Mandi) had nog één reserve puntje nodig na de leeftijd van 27 maanden om Nederlands Kampioen te worden. Dus wij besloten omdat in Eindhoven te gaan proberen. Geheel in Peppers stijl deed zij haar best en werd zij beste van alle 12 ingeschreven Vizsla's Offcieel mag zij nu de titel Nederlands Kampioen voor haar naam dragen. Trots op ons speciale meisje. Dank je wel Claire van Rijn voor het showen

klik voor groot

    

  23 december 2018

De Kerstshow is traditioneel de laatste show van het jaar. Wij hadden Dushi en Pepper meegenomen en dat bleek niet voor niets te zijn geweest. Dushi werd met haar 10 maanden beste van de drie ingeschreven draadharen en onze Pepper werd als beste gekozen van de 11 ingeschreven Kortharen. Een hele mooie afsluiting van het jaar 2018 dus.  16 december 2018

16-12-2018 Amsterdam Winner:
Quodian's Topaz (Dushi) 1e uitmuntend Juniorwinster 2018, Winster 2018, Best of Breed en Crufts Qualification

klik voor groot  14 december 2018

Vizsla DRAADHAAR wandeling zaterdag 12 januari 2019

Wij krijgen bezoek uit Amerika en ik had bedacht hoe geweldig het zou zijn om met ons bezoek en zoveel mogelijk draadjes te gaan wandelen op één van de mooiste plaatsen van Nederland. Laat even weten via mail of jullie komen dan geef ik de exacte locatie en tijd door. Ik hoop op een grote opkomst en verheug mij erop om jullie te zien!! Voor alle jaloerse Kortharen voor jullie komt ook een wandeling later dit jaar. Ik beloof het

Tot de 12e !!  10 december 2018

08-12-2018 Brussel Trophy dogshow:
Quodian's Topaz (Dushi) 1e uitmuntend Jeugd CAC, Beste Jeugdhond, Brussels Jeugdwinster BOB en Crufts Qualification

klik voor groot

  

Op de 2e dag werd onze kennel vertegenwoordigd door de korthaar reu Quodian's Manu (Ilay). Hij had concurrentie van o.a. een mooie Ierse Kampioen. Hij werd met een 1e uitmuntend beoordeeld in zijn klasse en bij de verkiezing van beste reu werd hij reserve kampioen (Res CAC/CACIB). Wij zijn trots op Ilay en zijn eigenaar Clemens Polman.

  10 december 2018

Het is jachtseizoen! Leo van der Schoor maakte deze prachtige foto's op een van onze jachtdagen. Nogmaals Dank daarvoor !

klik voor groot

    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    


  2 november 2018

Het was een hele tijd erg stil op onze nieuws pagina dit betekent natuurlijk niet dat er geen nieuws is. Wij zijn zo druk met onze hondjes dat het er gewoon niet van gekomen is om onze website up to date te houden. Wij zijn veel op pad geweest en hebben heel wat kilometers afgelegd door heel Europa om mee te doen aan trainingen, jacht gerelateerde wedstrijden en ook aan diverse clubshows en gewone shows.

Super trots zijn wij op de behaalde resultaten. Heel wat wissel jaarprijzen en de prachtigste rozetten en trofeeën sieren inmiddels het kastje in onze woonkamer. Het laatste belangrijke evenement van dit jaar is het Europese kampioenschap veldwerk (jacht) voor Vizsla's in Hongarije. Ook dit jaar zijn wij weer geselecteerd in het Nl team en gaan wij onze uiterste best doen om mooie kwalificaties te behalen. Dit weekend komen we in actie. In de haast zijn een heleboel mooie foto's vergeten hier te plaatsen maar die komen zo snel mogelijk. Wordt vervolgd!

klik voor groot

    
    

  
  

    
    
    
    
    
    
    
    
    


  23 april 2018

Vandaag 23 april 2018 werd onze allerliefste oma Yenny 13 jaar. Ik hoop dat je nog veel jaren bij ons mag blijven lieve Yenske!!

klik voor groot  22 april 2018

22-04-2018 Brabo show Antwerpen
 • Quodian's Mandi (Pepperrr) 1e uitmuntend CAC/CACIB/BOS
 • Quodian's Cajun in working class 1e uitmuntend Res.CAC/CACIB

klik voor groot

  

  21 april 2018

Ontzettend trots !! De eerste veldwedstrijd op 21 april voor onze Tess (Crimson Sky Purple Rain) ging uitstekend. Zij verloochent haar genen niet en wint de beker voor beste Derby hond van de dag.

klik voor groot  18 april 2018

Een hele andere tak van hondensport is Canicrossen. Ontzettend leuk voor baas en hond. Op deze foto's Jifke Heijster en haar hond Jopie.

klik voor groot

    

  16 april 2018

Bericht uit Denemarken: Quodian's Kaelen (Sansa) haalt een derde prijs op een jeugdveldwedstrijd in Denemarken. Proficiat Elisabeth!

  14 april 2018

Steenbergen 14 April '18 Veldwedstrijd Jeugd Ned. Vizsla club
 • 1e plaats en Beste Vizsla : Quodian's Mirasol e/v Irene Huijser
 • Quodian's Biscayne e/v Okki Siahaya Eervolle vermelding
Okki en Irene Hartelijk gefeliciteerd !!

Mirasol en Biscayne zijn dochter respectievelijk zoon van Quodian's Cayenne en Dollar Vives Bohemia. Novice klas: Quodian's Red Oak (Zoon van Dia en Q Rembrandt e/v Harrie van Dort) respecteerde keurig vier hazen in zijn veld maar kon ondanks twee goede lopen niet bij wild komen. Volgende keer hopen we op meer geluk

klik voor groot

  

  14 april 2018

14-04-2018 Dogshow Utrecht

Vizsla korthaar
 • Q Mandi ( Pepperr) 1e uitmuntend CAC/CACIB/BOB
Vizsla Draadhaar
 • Q Glayva 1e uitmuntend CAC/CACIB/BOB/BIG 7


  8 april 2018

Afgelopen weekend heb ik een super weekend getraind in Frankrijk. Mooi weer, goede training en fijne mensen. Wat wil je nog meer? klik voor groot  18 maart 2018

18-03-2018 Int. Dogshow KV Rijnland - Keurmeester: M. Lepassaar

 • Vizsla Draadhaar : Quodian's Leya (Csili) - 1e uitmuntend in de jeugdklasse teven - Beste Jeugdhond CAC en BOB
 • Vizsla Korthaar : Quodian's Jazz - 1e uitmuntend in de openklasse teven - Beste Teef CAC en BOS
Ik was weer heel trots op onze meisjes!

klik voor groot

  
  

  10 maart 2018

04-03-2018 Martinidogshow Groningen. Pepperrrrr deed het fantastisch: in de erering werd zij verkozen tot Winnares van groep 7 en eindigde als 4e Best in Show WOW !!! Wat was ik enorm trots op mijn Pepperrrrr.
 • Teven korthaar jeugdklas: Quodian's Mandi - 1e in de jeugdklas teven, Beste jeugdhond, Beste Teef, CAC, Best Of Breed, BIG 1, BIS 4
 • Teven Draadhaar jeugdklas: Quodian's Leya - 1e in jeugdklas teven, res CAC en daarmee Nederlands jeugdkampioen

klik voor groot

  
  
  

  8 maart 2018

John en zijn Csili (Quodian's Leya) zijn begonnen aan een zweetwerk training bij jachthonden school de Breuk in Bergen op Zoom. Beiden vinden het super leuk om te doen en dat is waar het om gaat: iets doen met je hond waar beiden plezier aan beleven.

klik voor groot

  
  
  
  
  
  
  
  


  1 maart 2018

Bryn de zoon van Sacsi haalt zijn basis zweetwerk certificaat. Proficiat Maud.

klik voor groot  2 februari 2018

02-02-2018 Int. Dogshow Eindhoven - Keurmeester : Mrs. L. Cox (IE)
 • Teven korthaar jeugdklas: Quodian's Mandi - 1e uitmuntend CAC Beste teef BOS
 • Teven Draadhaar jeugdklas: Quodian's Leya - 1e zg

klik voor groot  1 februari 2018

Net als vorig jaar was ik ook dit jaar een paar dagen op bezoek bij mijn vrienden en hun Vizsla's in de UK. Ik had het geluk dat ik een dagje als "picker" up mee mocht in hun team. Het werd een prachtige maar wel heel koude dag en ik heb genoten van het werk van de honden. Cinka Csinos z Vodneho Mlyna de stammoeder van mijn kortharige Vizsla's zette op bijna 13 jarige leeftijd nog haar beste beentje voor. De volgende dag heb ik nog een poosje heerlijk gewandeld met Coppice en Aliz en natuurlijk wat foto's gemaakt.

klik voor groot

    

  

  14 januari 2018

Hond van het jaar show 2017

Dit jaar werden wij met maar liefst drie honden uit onze kennel geselecteerd om mee te doen aan de hond van het jaar show. Voorafgaand aan en tijdens de show werden wij gevolgd door een reporter van het AD.

Bekijk hieronder de reportages van het AD

Quodian's Glayva werd bij de beste zes honden geselecteerd van rasgroep zeven. Helaas werd Rembrandt niet geselecteerd en hadden wij er voor gekozen om Mars onze Pointer niet mee te nemen. Ik kan namelijk geen twee honden tegelijk showen. We kijken terug op een prachtige dag met heel veel mooie honden en een prachtig resultaat.

klik voor groot

    
  

  17 december 2017

Amsterdam Winnershow 2017

 • Quodian's Mandi (Pepper): 1e plaats met uitmuntend en de Titel Jeugdwinster 2017 en het reserve CAC
 • Quodian's Glayva 1e uitmuntend Res. CAC en CACIB
Wat ben ik trots op ons Pepperrtje

klik voor groot

    

  17 November 2017

Wij verwachten weer pups! Voor meer informatie over de nestjes kijkt u op de puppypagina

  7 November 2017

Het weekend van 4 en 5 november bezochten wij de Bleiswijk hondenshow. Het werd een succesvol weekend. Op de 1e dag deden wij mee met Mars onze Pointer hij werd "Uitmuntend" bevonden en kreeg het CAC/CACIB/en werd BOB. Om alvast een beetje te wennen aan het show gebeuren namen wij Pepperrr mee (Quodian's Mandi). Zij vond het best spannend maar deed toch haar best. De keurmeester vond haar de beste jeugdhond in haar klasse en zij kreeg dus een 1e uitmuntend. Later werd zij 2e beste van alle teefjes en kreeg het reserve CAC.

klik voor groot

  

Onze Kampioen Quodian's Glayva deed het super goed. Van de 5 ingeschreven draadharen werd zij tot beste verkozen met een 1e uitmuntend CAC/CACIB/BOB, Later in de erering werd zij 3e beste van alle raswinnaars van groep 7.

klik voor groot

    

klik voor groot

  

Dag 2 was niet zo succesvol voor onze Mars. Hij werd onderweg aangevallen door een lelijke boze hond en was de rest van de dag van streek en niet aanspreekbaar. Pepperr was niet mee maar Glayva wel. Het werd weer een 1e uitmuntend CAC/CACIB en BOB maar in de erering werd zij verkozen tot Beste hond van groep 7e dus BIG 1 en BIS 10. Glayva heeft zich hiermee voor de 4e keer gekwalificeerd voor de hond van het jaar show.

klik voor groot

  

  17 oktober 2017

Op de valreep hadden wij de kans om nog een weekend te wedstrijden in Oostenrijk. De omstandigheden waren bijzonder moeilijk. Het was zo rond de 25 C een belachelijk hoge temperatuur voor half oktober. Door het weer was de grond kurkdroog en er was nauwelijks wind. Toch wist Cayenne twee keer te scoren. Zij sluit het najaar wedstrijd seizoen af met 8 kwalificaties in vier verschillende landen. Super trots op onze Cayenne.
 • 14 Okt'17 Ft Couple 1e ZG
 • 15 Okt '17 FT Couple 1e ZG
klik voor groot

    
    
    


  4 oktober 2017

Coupe d'Europe voor Vizsla's in Neastved Denemarken.
Van 22 tot 24 september werd de 19e Coupe d'Europe voor Vizsla's gehouden in Denemarken. Een klein maar hardwerkend team van de Deense Vizsla club heeft een hele prestatie geleverd en een perfect georganiseerd evenement neergezet. Er kwamen 8 landen en 68 honden aan de start Het Nederlands team bestond uit Michael Pallesen met Quodian's Rembrandt, Monique van Rozendaal met Quodian's Rivella, Szervusz Csilke (dochter van Rivella) en Szervusz Delta, en wij met Quodian's Cayenne en haar dochter Quodian's Cajun. Yvette Hoorman had de draadhaartjes Quodijin's Gundi en Fenyes Varasz Glenda (Glenda is een dochter van Glen Talloch) bij zich. Waar we zes jaar geleden als 2e team eindigden moesten we het dit jaar met een 6e plaats doen. Toch waren we heel tevreden met de kwalificaties van Rivella en Cayenne en natuurlijk de mooie kwalificaties van Yvette met Glenda en Gundi. Hopelijk kunnen we ons volgend jaar weer kwalificeren en gaan we met een sterk team naar Hongarije voor de 20e dus jubileum editie.

klik voor groot

    
    
    
    
  

  11 september 2017

De uitslagen van de clubshow:

Vizsla draadhaar teven
 • Ned, Int. Show.Kamp. Quodian's Glayva Jw'12, W'13'14'15 CW'13 '14, Deens W'13 van Lies van Essen - CAC, Beste Teef, Clubwinster
Vizsla Draadhaar reuen
 • Int. NL.Kamp. Fényes Varázs Gusztáv CW'15, BWBE'16, BEW'16, EUW'16 van Nathalie Wassenaar-Visser - Beste Reu, BOS
Het leuke hieraan is dat Guus en Glayva beide kinderen zijn van Quodian's Glen Talloch Clubwinner 2011 en 2012.

Vizsla Korthaar reuen

 • NJK12, NL DK INT Kamp. Quodian's Rembrandt CW'13, W'14 van Michael Pallesen - CAC, Beste Reu, Clubwinner
Vizsla Korthaar teven
 • Csipkéskuti Czikcak van Lies van Essen - CAC, Beste Teef, BOS
We namen onze overgrootmoeder Yenny ook mee voor een gezellig dagje uit. Zij kreeg een 1e uitmuntend in de veteranenklas Haar kleindochter Benka kreeg een mooie 1e uitmuntend, Csili een 1e uitmuntend in de jeugdklas, en Pepper kreeg ook een uitmuntend op haar 1e show.

klik voor groot

    
    
    
    
    
    

klik voor groot

    
    
  
  

  11 september 2017

Wij zijn weer op werk vakantie geweest met onze honden en een fijn stel vrienden. We hebben fijn kunnen trainen en ook nog mooie resultaten behaald op de veldwedstrijden.

Ook dit najaar hebben wij weer fijn getraind en gewedstrijd in Oostenrijk, Cayenne en Cajun haalde mooie kwalificaties en ook onze Pointer Liecke haalde een 2e uitmuntend in de Derby (Jeugdwedstrijd)

klik voor groot

    
    
    
  

  25 augustus 2017

Jazz heeft haar nestje pups gekregen op 18 augustus! Kijk op de puppypagina voor meer informatie.  10 augustus 2017

CACT veldwedstrijd te Nagyvaszony (H) Keurmeesters Lubos Knapp SK en Peter Atilla H.
De eerste najaarsveldwedstrijd van dit seizoen was een wedstrijd in Hongarije. Wij deden mee met Quodian's Rembrandt en Quodian's Cayenne. De omstandigheden waren moeilijk door de keiharde wind. Toch wisten onze honden de patrijzen te vinden en werden zij beloond met een 2e goed voor Rembrandt en een 3e goed voor Caynenne.

klik voor groot

      

        2 augustus 2017

30 augustus 2017: Benelux Winner show Rotterdam. Een bijzondere dag want het is het show debuut voor Quodian's Leya!

Omdat de show in Rotterdam zo lekker dichtbij en gezellig is, besloten wij op het laatste moment om toch nog mee te doen. We schreven ons jongste draadhaar meisje in (het lieverdje van John). Ze gedroeg zich met 9 maanden al als een volleerde showhond en presenteerde zich geweldig. De keurmeester de Heer Gerard H Mensink vond haar al een hele mooie jonge dame en beloonde dit met een 1e uitmuntend en vond haar het mooiste teefje van de dag. Zij kreeg het CAC en haalde daarmee de titel Benelux Jeugdwinster.
Wij namen onze Csipke mee om onze kortharige Vizsla's te vertegenwoordigen. Csipke heeft meerdere veldwerk kwalificaties dus zij mag meedoen in de gebruikshondenklas en omdat ze alleen stond in deze klasse werd zij automatisch eerste. In de verkiezing van beste teef van de dag werd zij als eerste geplaatst en won ook zij de titel Benelux Winster 2017. Hartstikke trots gingen wij na een lange dag naar huis. Het rondje zwemmen in een modderige vijver later op de avond was zeer welverdiend door beide dames.

klik voor groot    

  18 juli 2017

Een heel speciaal nestje verwachten we eind augustus 2017 van Quodian's Jazz (kamp. Vizcaya's Song Sung Blue imp US x kamp. Csipkeskuti Juhar) and Drak z Tisnovskych Reviru (Int W Ch Diansa z Panských lesú x Tr Tonga du Clos de la Baudeliere). Klik op de puppypagina puppypage voor meer informatie.

  17 juli 2017

Lomar is verhuisd !

Toen Lomar door zijn vorige eigenaar in Slowakije verkocht werd aan ons heeft Petra (een vriendin uit Hongarije) hem opgehaald. Hij verbleef een paar dagen bij haar alvorens hij naar Nederland kwam. Petra is vanaf het eerste moment gevallen voor Lomar vanwege zijn super aanhankelijk karakter, zijn prachtige uitstraling maar bovenal zijn geweldige flitsende manier van werken die ook indruk maakte op haar. Twee jaar heeft ze aan mijn hoofd gezeurd of ze hem mocht hebben en eindelijk heeft ze haar zin. Lomar mag nu iedere dag werken en dat is waar hij voor gemaakt en wat hem gelukkig maakt. Ik gun het hen zo. Wij wensen Petra, Ingeborg en Lomar een lang en gelukkig leven samen met heel veel mooie jachtdagen, overwinningen op wedstrijden en ja natuurlijk ook veel mooie puppies.  3 juli 2017

Ontzettend trots zijn wij op Quodian's Tareck. Hij is de eerste Draadhaar Vizsla in de US die de titel Silver Grand Champion kreeg. Dit is echt een hele eer. Bij deze bedank en feliciteer ik zijn eigenaar Sergio Alonso in Argentinia en zijn handler die hem naar al deze overwinningen geshowd heeft Nancy Edmunds in de USA. Ondertussen is Tareck na bijna 2 jaar in de US weer thuis bij zijn baas in Buenos Aires.

klik voor groot  28 juni 2017

Inmiddels heb ik Benka een aantal keren geshowd. En met succes! Benka's eerste show was op 16 april 2017. Mijn lieve Amerikaanse vriendin Belinda had de eer haar te showen en dat is buitengewoon goed gelukt. Die twee in de ring te zien was een plaatje en werd door de keurmeester beloond door een 1e uitmuntend CAC/CACIB en Best of Breed. Verder behaalde Benka nog 1e uitmuntend CAC en BOB op de Brabo show 2017. Op de Pinkstershow haalde Benka 1e uitmuntend en CAC/CACIB/BOB!

klik voor groot

  
  


  29 mei 2017

Quodian's Rembrandt (Szilaz) wint voor het tweede achtereenvolgende jaar twee belangrijke prijzen uitgereikt door de Nederlandse Vizsla club. De Jaarprijs 1 voor de Beste Vizsla Fieldtrial en Jaarprijs 2 voor de Beste Alround Vizsla. Om voor de alround prijs in aanmerking te komen moet de hond minstens op 3 disciplines gescoord hebben Szilaz heeft er 4: Veldwerk , Apporteren, Show en Zweetwerk. Het is een tophond !! Bedankt en gefeliciteerd Michael

klik voor groot

  

  29 mei 2017

Onze Fiona heeft een geweldig tehuis gevonden bij de Familie van Dijk. Zij is de opvolgster van draadhaar Vizsla Cini die van ouderdom overleden is.

klik voor groot  15 februari 2017

Teleurgesteld !!! Helaas heeft ons reisje niet het zo gewenste resultaat opgeleverd. Ardeche is niet drachtig.

  23 januari 2017

Huwelijksreis naar Engeland

Het jaar begon goed voor ons. We mochten halverwege de maand januari al een tripje naar Engeland maken. Ardeche was namelijk loops geworden en haar aanstaande man (Tordaszigeti Notás) woont in Engeland. De voorbereidingen voor de reis werden getroffen, ik had vrij genomen van mijn werk, de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich werd geboekt en na enkele dagen progesteron testen (om het juiste dektijdstip te bepalen) konden we vertrekken. We hebben een paar heerlijke gezellige dagen gehad bij onze vrienden Pam en Collin en het belangrijkste .. de twee vonden elkaar erg aardig. Nu maar afwachten en hopen op een positieve echo.

klik voor groot

    
    
    
    

  22 januari 2017

Deze foto's ontvingen wij van de baasjes van Quodian's Red Oak (yentle). Hier laat hij zien wat een fijne jachthond hij is.

klik voor groot

  

  7 januari 2017

Britta is verhuisd! Na het overlijden van Edes was het onrustig in het roedeltje van Hetty en Rene. Kaya 13 en Oda 11 misten duidelijk hun maatje een pup was geen optie bij deze bejaarde dames. Een wat oudere stabiele hond wel en na lang overleg kwamen we tot de conclusie dat Britta de lege plek heel goed zou kunnen opvullen. Nu een weekje later kunnen we concluderen dat het roedeltje weer compleet is en dat Britta een geweldige plek gevonden heeft op de buik van Rene.

[2005]   [2006]   [2007]   [2008]   [2009]   [2010]   [2011]   [2012]   [2013]   [2014]   [2015]   [2016]