Nieuws

terug

2005

   17 december 2005

Van een van de eigenaren in het buitenland ontvingen we goed nieuws! Op de Helsinki Winner 05 show werd Quodian's Pandur BOB en won hij zijn eerste CAC, Winner 05 en Junior winner 05. Hij heeft het dus super gedaan! Quodian's Pandur deed ook nog mee aan aan een andere grote show dat weekend. Op zondag won hij de titel Nordic Winner 05, Nordic Junior Winner 05 en BOB: 4 titels in 1 weekend. We zijn reuze trots op Pate en zijn Eigenaresse Hanna in Finland en zijn vol verwachting over zijn verdere carierre.


Quodian's Pandur op de Helsinki Winner Show in Finland - (foto:P Kuusisto)


   15 december 2005

Vandaag 15 december 2005 is Quodian's Hayfa ( Tessa) Nederlands Kampioen geworden op de Kerstshow van Wijchen. Tessa is een dochter van Bodohegyi Zsarnok en Princerdei Rizlingharcos Aliz. Bij deze mijn hartelijke felicitaties en dank aan de eigenaren Hetty en Renee Peeters .

   16 december 2005

Winner Amsterdam!

Jeugdwinner: Quodians Okos
Winner reu + BOB: Jakabhegyi Vadasz Buda (broertje van Arasz)
Jeugdwinster + Winster: Quodijins Catou

Op de Winner 2005 , de belangrijkste tentoonstelling van Nederland waren in het weekend van 3 en 4 December maar liefst 12 Draadharen ingeschreven . Helaas was Int Kamp Quodian's Ivette absent in de werkhondenklas. Beste teef Jeugwinster en Winster werd Quodijin's Catou (Quodian's Jarda x Jakabhegyi Vadasz Arasz). Jeugdwinner : Quodian's Okos (Quodian's Esprit xFram od Smutne Ricky).... En nu komt het !! Beste reu en beste van het ras Jakabhegyi Vadasz Buda (eig: Jolanda Kamsteeg)Buda wint groep 7 , en wordt reserve best in show: een fantastisch resultaat in de Vizsla historie. Behalve dat Buda ook al op de show van Zuidlaren Best in show werd, is dit een bijna niet te overtreffen resultaat. Buda is een broer van onze Arasz en ook wij zijn heel trots op deze overwinning. Jolanda Gefeliciteerd !!!!! Nu kunnen we met de twee knappe broertjes het groene tapijt van de Cruffts onveilig gaan maken .

   20 november 2005

Op 20 november 2005 heeft
Bercsi (Komlosteri Bator) zijn laatste punt (CAC) gehaald hij is nu ook definitief Nederlands Kampioen . Onze dank aan ras keurmeester Mevr. Gerda Halff-van Boven .

bercsi


   15 november 2005

Op onze site willen wij ook graag aandacht schenken aan het jachtgebeuren rondom onze Vizsla's. Ik zal met enige regelmaat uitslagen , wetenswaardigheden , leuke foto's en een agenda van evenementen die u niet mag missen plaatsen. Ook op deze pagina's wensen wij u veel kijk en leesplezier. U vindt de link binnenkort rechtsboven in het scherm!

   12 november 2005

De Jachtdag in Houthalen Belgie was een groot succes. Kijk voor meer informatie en foto's op: deze link   6 november 2005

Quodian's Ivette (Idi) is nu ook Internationaal Kampioen

idi

met dank en felicitaties aan haar eigenaresse Ingeborg Caminecci .

   29 oktober 2005

Q Kajusz slaagt voor zijn Cynophilia GG 1 met 277 punten en dus een uitmuntend .

   8 oktober 2005

Quodians Kajusz doet mee aan de veldwerkwedstrijd in Fijnaard , hij behaalt in de Novice klasse een eerste prijs met de kwalificatie Goed , we zijn reuze trots nu ook Kajusz zich officieel een werkhond mag noemen . (Op naar het Internationaal kampioenschap)

08 Oktober is ook de dag dat ik terug kom uit Hongarije met Garamparty Orsi , een in Slowakije gefokt teefje , met een prachtige stamboom en ook div mooie veldwerk resultaten , Met Orsi Hoopte ik de werkhonden kant in onze lijnen te versterken , maar een verschrikkelijk ongeluk overkomt ons , in een onbewaakt ogenblik ontsnapt Orsi na slechts een week bij ons te zijn uit de tuin , al onze pogingen om haar terug te vinden hebben tot op vandaag geen resultaat opgeleverd , ik ben ontroostbaar , het enige wat ik nu nog kan hopen is dat zij door iemand in huis is genomen . en gelukkig ishet voorste hondje op de foto is Orsi mijn vermiste hondje


   2 oktober 2005

Quodian's Esprit bevalt van 8 pups , dit nestje was ongepland , is tot stand gekomen in onze vakantie toen Udo thuis in een onbewaakt ogenblik de deur naar het hondenverblijf heeft geopend en daar Esprit vond die hem hunkerend verwachtte .

   21-25 september 2005

Jubileum week van de Ned Vizsla week ivm 30 jarig bestaan . Ondergetekende was mede verantwoordelijk voor de organisatie iets wat ik met veel plezier heb gedaan , en heb al het goede wat ik geinvesteerd heb dubbel en dwars terug gekregen het was een onvergetelijk evenement . Kijk voor foto's en uitslagen op deze link. (championat 'd europe, werktest, clubmatch 2005)

   17 september 2005

Show Maastricht : Brioche word beste teef en is nu definitief Ned Kampioen. Okos wint zijn eerste BOB en heeft zijn tweede CAC nu binnen

   7 september 2005

. Gyermat Erdei Csausz (Ragnolds kennels UK) brengt een bliksem bezoek via Nederland om in Duitsland het teefje Emma v Holtwickerfurst te dekken , vandaag 2 november zijn de pups uit deze combinatie geboren , 7 reutjes en 4 teefjes zijn het resultaat

   4 september 2005

Clubmatch Belgische Vizsla club , Komlosteri Bator word beste reu vd clubmatch , Brioche res Beste teef . Met veel plezier bezoeken wij altijd de Clubmatch in Belgie , de sfeer en de locatie is geweldig .

   na de zomer 2005

Het is een lange mooie zomer geweest waarin wij voor het eerst van ons leven zonder honden op vakantie geweest zijn , het is wel en niet bevallen , veel van onze puppie eigenaren hebben ook na hun vakantie ons weer verblijd met leuke , grappige en ontroerende vakantie foto's , mijn hartelijke dank , en blijf vooral sturen .


Vakantie Liefde


   20 augustus 2005

Op 14 augustus hebben wij Okos weer opgehaald uit Hongarije , na een intensive training door mijn vriendin Zsofia is hij geslaagd voor zijn T.A.N in Hongarije (natuurlijke jacht aanlegtest). De test bestond uit de volgende onderdelen:
  • gebruik van de neus tijdens het zoeken./quality of nose
  • revieren: stijl en snelheid./searching,speed and persistence
  • voorstaan/pointing
  • gedrag en schotvastheid /steadynes on game and shot
  • gehoorzaamheid in het veld/obedience in field


Okos heeft in deze test het maximale aantal punten behaald en werd als eerste gekwalificeerd. Daaropvolgend moest hij nog meedoen aan een exterieur keuring om zijn fokgeschiktheids certificaat te verkrijgen . Dat was natuurlijk geen enkel probleem omdat Okos een prachtige vertegenwoordiger van zijn ras is. Het certificaat "Tenyesztheto" werd met een uitmuntende beschrijving vlot aan hem uitgereikt.Op 14 augustus heeft hij ook nog meegedaan aan een show voor jachthonden in Nagyvazsony Hongarije . De Keurmeester was de bekende Vizsla specialist Tamas Jakkel. Hij is eerste geworden in zijn klas met de titel Hungaria Prima Junior. Op het laatste was het nog even spannend bij de verkiezing van de beste reu...bijna had Okos gewonnen maar zijn jeugdige leeftijd speelde hem parten hij verloor van de Kampioen en Europees kampioen 2005 Diana Ficsur . We houden U op de hoogte over Okos zijn verdere carierre.

   2 augustus 2005

Vandaag heb ik afscheid genomen van onze grote Zwarte vriend Ranger. Alle mensen die ooit bij ons geweest zijn zullen zich hem herinneren als de grote zwarte Riesenschnauzer die hun zo vriendelijk bij de deur verwelkomde. Nooit zal ik de verbaasde gezichtten van sommige mensen vergeten die dachten een vizsla kennel te bezoeken en daar dan deze grote zwarte tegenkwamen, maar na enkele ogenblikken had hij met zijn charme de bezoekers ingepakt en overtuigd van het feit dat Riesen schnauzers hele aardige honden (kunnen)zijn . Ranger heeft heel veel betekend voor ons , we zullen hem missen , en zeker bij het socialiseren van onze pups , geen van onze pups is ooit bang geweest van grote zwarte honden

To call him a dog hardly seems to do him justice,
Altough inasmuch as he had four legs and a tail
And barked, I admit he was , to all outward appearances.
But to those of us who knew him well , he was a perfect
Gentlemen and friend .

Sasvari Visconte Ranger
Ch.Int, NL, H . (ipo 1)
15 April 1994 -2 Augustus 2005
   29 juli 2005

17 juli was een geweldige dag in de Vizsla historie , ter ere van het bezoek van Deb Wall uit Amerika (Konza Vadasz Kennel) had ik gemeend dat het heel interessant voor haar zou zijn om een aantal Draadharen bij elkaar te kunnen zien we hadden een wandeling georganiseerd in de Loonse en Drunse Duinen het was voor haar , maar ook voor ons spectaculair om zo veel honden bij elkaar te zien wat daarbij telkens weer opvalt is hoe de geweldige verdraagzaamheid van de honden onder elkaar is .

Ter gelegenheid van het bezoek had ik ook mijn andere Vizsla vriendinnen gevraagd te komen , Ingeborg Caminici uit Duitsland (von Haus Schladren, Caroline Busby (UK Starshot) Pam Wellstead (UK Ragnolds) Jinke Jonkers Both (NL Quodijin's) samen zijn wij verantwoordelijk voor een grote (w.s de grootste) populatie aan lijnen binnen de draadharen waarbij de lezer kan begrijpen dat er die dag heel wat afgepraat is over de Vizsla en de fokkerij in de toekomst .

Kijk voor meer foto's van de dag op deze link


v.l.n.r. Pam Wellstead, Caroline Busby , Deb Wall, Ingeborg Caminneci, Jinke Jonkers Both.
Vooraan: Lies van Essen


   3 juli 2005

OPROEP !!
Mijn vriendin Deb Wal uit USA (Konza Vadasz Kennel) brengt een bliksem bezoek aan Nederland het zou voor haar geweldig zijn om zo veel mogelijk draadhaar Vizsla's bij elkaar te kunnen zien Daarom wil ik graag een wandeling organiseren op Zondag 17 Juli om 12.00 uur verzamelen in de Loonse en Drunse Duinen te Kaatsheuvel , Laat ons even weten of U er bij bent

   5 april 2005

Vandaag heb ik met Bercsi (Komlosteri Bator) meegedaan aan de Veldwerk wedstrijd in Steenbergen. De omstandigheden waren niet ideaal. Wij moesten als eerste starten op een kaal opgeploegd stuk land. Vlgs Bercsi zat er geen wild en hij prefereerde het om achter de vogels aan te gaan , wat natuurlijk niet de bedoeling is. 's middags bij de tweede loop heeft hij goed zijn best gedaan, alhoewel er weer geen wild was heeft de keurmeester toch besloten om hem een eervolle vermelding toe te kennen. Het was een geweldige ervaring en ik was en ben heel trots en heb besloten om zeker door te gaan met dit geweldige (maar moeilijke) stuk jachthonden werk.

   16 maart 2005

Leden vergadering Ned Vizsla club . Op deze vergadering ben ik als lid van de FBC (fok begleidings commisie) toegetreden . iI hoop dat ik met mijn kennis en ervaring een positieve bijdrage kan leveren aan deze comissie .

   20 februari 2005

Op 09 februari is Kamp. Quodian's Byzar gedekt door Eron Selle .Ook deze geplande combinatie voldoet aan de regels van de Ned. Vizsla Club Eron Selle (Udo) is een reu uit de beroemde Selle kennels uit Slowakije (dat deel van Slowakije was vroeger Hongarije). de Selle kennel heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan en de verdere ontwikkeling van de draadhaar Vizsla , daarom zijn wij ook heel verheugd dat we de ""bloedlijnen"" van Eron Selle kunnen toevoegen aan onze fokkerij . Eron Selle voldoet aan alle eisen van de rasverenigingen om in de fokkerij ingezet te mogen worden . Natuurlijk is hij HD vrij , heeft diverse werk kwalificaties en natuurlijk ook enkele mooie resultaten op de shows behaald . Eron heeft een fijn, vrij en zachtaardig karakter . Wij hebben hoge verwachtingen van deze combinatie temeer dat Eron al reeds bewezen heeft goede nakomelingen te kunnen vererven .De pups worden omstreeks 14 april verwacht en het zal ons Q nest worden , de namen van de pups moeten dus beginnen met een Q ... !!!! .
Meer foto's en stamboom op de puppysectie![2005]   [2006]   [2007]   [2008]   [2009]   [2010]   [2011]   [2012]   [2013]   [2014]   [2015]   [2016]