Nieuws

  24 december 2013

Gewoon een leuke foto van dit trio



  22 december 2013

Winner 2013

Traditie getrouw waren wij weer op de Winnershow in Amsterdam. Deze keer een tweedaagse show met op zondag 'de Winner'. Het was een geweldig weekend. Vooral de ontmoetingen met oude en nieuwe vrienden zijn altijd leuk op deze dag. Ook ben ik meer dan tevreden met de behaalde resultaten door onze honden. Een speciaal woord van dank voor onze geweldige handler Mariska Huis!

1e dag:
  Vizsla korthaar:
 • Quodian's Rembrandt uitmuntend
 • Luxatori Nyüszgö 1 uitmuntend cac /cacib en Beste teef
1e dag:
  Vizsla draadhaar:
 • Tünde v/h Schladren 1e uitmuntend in de jeugdklas
 • Quodian's Glayva 1e uitmuntend in de tussenklas
2e dag Winnershow
  Vizsla korthaar:
 • Quodian's Rembrandt 3e uitmuntend
 • Vizsla korthaar Luxatori Nyüszgö 2e uitmuntend
2e dag Winnershow
  Vizsla draadhaar:
 • Tünde v/h Schladren 1e uitmuntend in de jeugdklas Jeugdwinster 2013 en Res CAC
 • Quodian's Glayva 1e uitmuntend Winster 2013 CAC/CACIB en Best of Breed
 • Callaghan Du Domaine St. Hubert 1e uitmuntend Winner 2013 CAC/CACIB en BOS
 • Quodian's Theron 1 uitmuntend in de tussenklas

klik voor groot



  
  
  

  16 december 2013

Vizsla Club Nieuwjaarsstrandwandeling De Loonse en Drunense Duinen op zondag 19 januari 2014


Aangezien het weer de afgelopen jaren in Hoek van Holland bij de Nieuwjaarswandeling niet echt heeft meegezeten omdat de mensen en honden nagenoeg werden gezandstraald, hebben we dit keer gekozen voor de Loonse en Drunense duinen. Een perfecte plaats voor onze Vizsla's om eens lekker uit hun dak te gaan: rennen, graven, zwemmen en stoeien. Voor de Vizsla eigenaren een mogelijkheid om gezamenlijk te wandelen en weer eens bij te kletsen en om elkaar op de valreep nog een gezond Nieuwjaar te wensen. We verzamelen vanaf 12.00 uur bij Café-Restaurant de Roestelberg, Roestelbergseweg 2, 5171 RL Kaatsheuvel. Aanvang van de wandeling 13.00 uur.

We zullen ongeveer 2 uur wandelen. Loopse teefjes moeten deze wandeling helaas overslaan.

Let op!: Het is helaas niet mogelijk om de honden in grote aantallen mee te nemen in het restaurant. Daarom de vraag om de honden, voor en na de wandeling, in de auto te laten als u gebruik wilt maken van het restaurant.

Zorg dat uw hond voor u en anderen herkenbaar is. Bevestig bijvoorbeeld iets herkenbaars aan zijn/haar halsband. Of in ieder geval een naamplaatje met telefoonnummer aan de halsband van uw hond. In het geval van vragen of calamiteiten onderweg is Lies van Essen bereikbaar via: 06-50477503 of Albert Boevé via: 06 46072675.

Graag tot ziens in Kaatsheuvel!

  3 december 2013

Ik kreeg twee HD uitslagen binnen: Quodian's Cayenne: HD uitslag A en Quodian's Glayva: HD uitslag A. Hier ben ik heel blij mee.

klik voor groot



  23 november 2013

Weer mooie show resultaten voor onze honden in het weekend van 2 en 3 november 2013. Tunde mocht voor het eerst meedoen in de jeugdklas op een echte show. Dit was de show in Bleiswijk en zij werd als 1e met een uitmuntend gekwalificeerd en versloeg de reu uit de kampioens klas en werd daardoor Best of Breed. In ditzelfde weekend was Glayva mee naar de show in Herning in Denemarken. Op beide dagen werd zij als een uitmuntende hond gekwalificeerd, kreeg het CAC en CACIB en werd ook Beste van het Ras. Op 3 november mocht zij de titel Deens winster 2013 aan haar rijtje met successen toevoegen. Q Rembrandt van eigenaar Pallesen had iets minder geluk hij werd op beide dagen verslagen door een teef uit de kampioens klasse en moest zich tevreden stellen met de reserve kampioen schap prijzen. Toch zijn wij heel tevreden met deze mooie resultaten.

  22 november 2013

Op één pupje na die in Engeland gaat wonen, zijn de pups van Britta en Igor vertrokken met hun nieuwe baasjes. De pupjes vertrokken weer naar alle windstreken in Nederland en daarbuiten. Udazken wordt reddingshond in Zwitserland, Liqiu bleef lekker in de buurt en woont nu in Zevenbergen, Akiko wordt jachthond in Drenthe, Tardor verhuisde naar Duitsland en gaat daar de velden onveilig maken, Autumn is het nieuwe zusje van Fitch in Amersfoort, Seronda is de opvolgster van Gazi (1990) de eerste Vizsla draadhaar van de familie Üstun en Stav is het nieuwe broertje van Bartok de vizsla draadhaar van Rens Smit die in Friesland woont. Harifa blijft nog wat langer bij ons zij gaat namelijk in Engeland wonen en moet eerst nog al haar vaccinaties krijgen voordat zij de oversteek mag maken. Zij gaat bij Peter en Liz Harper wonen in de Pitswarren kennel en wie weet wordt zij net zo'n beroemde hond als haar nieuwe familie daar Het was weer een genot om dit nestje groot te brengen en wij wensen de pups alle geluk van de wereld toe.

klik voor groot



  19 november 2013

Op 19 november was het weer zover: de jaarlijkse jachtdag in Ochtrop - Duitsland. Voor mij is dit de mooiste en beste jachtdag van het jaar en kijk er altijd erg naar uit. Dit jaar mochten Dia en Larmas mee en samen met Pip en Sam van Rob en Marijke Loohuis vormden zij een mooi stel honden die prima gewerkt hebben. De diversiteit aan wild in de mosterd velden en bos heb ik nog niet eerder meegemaakt. Aan het einde van de dag hadden we fazanten, hazen, konijn, vos een ree (per ongeluk) en later op de dag nog wat eenden. Dat ik bijna omver gelopen ben door een wild zwijn heeft de pret niet mogen drukken. Het was een geweldige dag. Mijn dank aan Rob Loohuis en de Heer Boomkamp is weer groot en ik zeg tot volgend jaar.

klik voor groot



  22 oktober 2013

Tijdens de Brussel dogshow België op 21 september behaalde Quodian's Rembrandt 1e uitmuntend CAC/CACIB/ en Best of Breed. Tevens haalde hij een 1e plaats in de jachthonden groeps keuring. Ik ben trots!

  21 oktober 2013

Ik ben heel erg trots op de eervolle vermelding behaald door onze kleine Cayenne op de veldwedstrijd. Het viel dit jaar niet mee om in de prijzen te vallen. Op sommige wedstrijden waren de omstandigheden moeilijk door bijvoorbeeld te warm weer met weinig of geen wind. Een andere keer kregen wij juist een hoosbui over ons heen toen we in het veld waren. Ook waren er dit jaar voldoende hazen aanwezig om onze loop te verstoren. Hazen die absoluut nog niet gerespecteerd werden door Cayenne. Volgend voorjaar zijn er weer nieuwe kansen voor dit kleine talentvolle jonge hondje. Ik kijk er naar uit !!

klik voor groot



  7 september 2013

1 september 2013: Clubshow Vizsla 2013

Alweer zo'n fantastische dag om nooit te vergeten. Zowel bij de kortharen als bij de draadharen werden door ons gefokte honden Clubwinner 2013. Dat is toch echt een kroon op mijn werk.

Korthaar Clubwinner 2013: Quodians Rembrandt (Szilaz) van Eigenaar Pallesen

klik voor groot



Draadhaar Clubwinner 2013: Quodian's Galyva van eigenaar Caminneci. Leuk detail is dat haar vader Quodian's Glen Talloch het voorgaande jaar de clubwinner was.

klik voor groot



Bese reu werd onze Yarno (anubis od Csipeska)

klik voor groot



klik voor groot

    

  

  5 september 2013

Veld wedstrijd Vizsla club: Novice klas. Rubens van eigenaresse Nicolette Roodink kijkt hier wat verveeld, maar deze geweldige hond zette toch een hele mooie prestatie neer om op een dag met 28 graden in velden zonder wild slechts met een enkele haas die hij goed respecteerde te laten zien wat een geweldige passievolle jachthond hij is. Omdat hij dus niet voor wild kon komen, kon de keurmeester niet anders dan hem te belonen met een eervolle vermelding. Rubens werd met dit resultaat beste vizsla van de dag. Proficiat Nicolette !!

klik voor groot



  25 augustus 2013

Dogshow Rotterdam (25.08.2013): een fantastische dag ! Quodian's Rembrandt werd deze dag definitief Nederlands kampioen en Vizcaya's Song Sung Blue (onze Dia) 1e uitmuntend CAC/CACIB en beste van het ras. In de eindkeuring van groep 7 werd zij onder een Hongaarse keurmeester als 5e geplaatst.

klik voor groot



Bij de draadharen deden wij mee met Quodians Glen Talloch, Galyva en Drambuie Galyva kreeg het CAC/CACIB/BOB en werd dus beste van het ras, Drambuie kreeg de reserve prijzen. Maar het allerleukste was dat vader Glen en dochter Galyva uitgekozen werden tot beste koppel van de dag. Goh wat was ik trots !!

klik voor groot





  11 augustus 2013

Op 10 augustus 2013 vertrok ik naar Engeland om daar onze nieuwe korthaar pup op te halen bij mijn vriendin Pam Welstead (Ragnolds kennels). Op deze foto van links naar rechts stammoeder van onze kortharen Cinka Csinos Z Vodneho Mlyna (zij is nu Picker up dog tijdens de jacht in Engeland) haar dochter Ragnolds Selah kleindochter Ragnolds First Impression en achter kleindochter Ragnolds Scotch Bonnet ons nieuwe pupje. Het was geweldig om met 4 generaties op de foto te gaan. Wij zijn erg blij met onze kleine Bonnet en hopen dat zij net zo'n mooie goede gezonde Vizsla zal worden als haar ouders en voorouders.

klik voor groot



  augustus 2013

KNJV proef Haaften, augustus 2013. Ik ben trots op Quodian's Rivella, Quodian's Rubens en Quodian's Rembrand die dit seizoen hun KNJV B diploma behaalden. Draadhaar Quodian's Theron haalde een heel mooi C diploma. Proficiat en dank aan de eigenaren!

klik voor groot



  augustus 2013

Enya is in Argentinië en doet het geweldig op de shows. Ze is nu Argentijns en Chileens kampioen!

klik voor groot

  

  augustus 2013

Cayenne is geslaagd voor het jacht basis examen afgenomen door de Hongaarse vizsla club en is ook geslaagd voor de Hongaarse fokaankeuring



  16 juli 2013

In mei 2013 was ik met Mano lid van het Nederlands team dat meedeed aan de Europa cup voor vizsla's in Hongarije. Het waren geweldige dagen in een geweldige sfeer. Als Nederlands team behaalden wij een gedeelde derde plaats in de landen klassering.

klik voor groot

  

  15 juli 2013

Op 14 juli 2013 haalde Otto van eigenaresse Peggy de Koning zijn basis africhtings brevet in België. Super gefeliciteerd Peggy!

klik voor groot

  

  

  juli 2013

Quodian's Rivella (Lola) van eigenaresse Moniek van Roosendaal werd door de Nederlandse vizsla club gekozen tot beste Jeugdhond van 2012. Haar vriendinnetje Bella werd beste Vizsla korthaar van 2012.



  15 juli 2013

Ned & Internationaal Kampioen Anubis Od Cipíska (Yarno) behaalde op de Dogshow Echt op 7 juli 2013 een 1e uitmuntend, CAC/CACIB/BOB en werd 5e BOG. Vizscaya's Song Sung Blue (Dia) werd 2e uitmuntend en Res CAC/CACIB



  14 juli 2013

Zomer 2013: Igor en Tünde aan het zwemmen



  17 juni 2013

Op de World dogshow in Hongarije haalde Quodian's Tareck Rey De Celis een 1e plaats met uitmuntend en het CAC.



  15 juni 2013

Wij waren met Dia en Aaron naar een show in Lommel België. Dia werd beloond met een 1e uitmuntend + CAC en Beste teef en Aaron kreeg een 1e plaats in de kampioensklas en een Reserve CAC.



  12 juni 2013

Quodian's Eszta haalde in Denemarken een tweede prijs op het zweetspoor. Proficiat Mona Lisa klik voor groot



  11 juni 2013

Quodian's Theron (Sepp) haalde zijn basis diploma.

klik voor groot



  10 juni 2013

Een hele mooie foto van Quodian's Tareck Rey D Celis (Argentinië)

klik voor groot



  8 juni 2013

Q Rembrandt was op de jachthonden show in Denemarken. Hij werd daar Beste van het ras !! Een dag eerder deed hij mee aan de apporteer test en slaagde met het hoogst haalbare punten aantal. Wat een hond!



  7 mei 2013

Haasje over of viszlaatje over ?



  5 mei 2013

Er is een klein wonder gebeurd! Onze lieve Sack heeft zijn gouden mandje gevonden in Duitsland. 6 maanden was hij bij ons en ik had er eigenlijk al rekening mee gehouden dat deze goedmoedige flapoor voor altijd bij ons zou blijven. Toen deze geweldige kans zich voor hem aandiende schrok ik enorm en heb ik er even aan gedacht hem toch te houden. Gezond verstand liet me beslissen dat dit een geweldig tehuis voor hem zou zijn en ik hem echt moest laten gaan. Natuurlijk mis ik hem enorm maar ik weet dat hij echt een fijn huis heeft en dat maakt het gemis weer goed. Het ga je goed lieve flapoor Sack.



  3 mei 2013

En ook van Jan en Caroline Eilander kreeg ik twee hele mooie foto's van hun hond Luna (Quodian's Suaza). Prachtig is ze !

klik voor groot



  2 mei 2013

Deze prachtige foto's kregen wij van Nicole Hager uit Zwitserland. Zij is de trotse eigenaresse van Quodian's Melody

klik voor groot



  1 mei 2013

Via via kreeg ik deze link uit USA. In de nieuwsbrief van de Amerikaanse kennelclub stond tot mijn verbazing een foto van een van onze draadharen. Ik was blij verrast en ook wel trots

klik voor groot



  27 april 2013

Op 27 april deden wij mee met Cayenne aan de Jachtbasis test van de Vizsla club. Het was een leuke dag met een goed resultaat. Aan het einde van de dag kregen wij het certificaat met daarop 'geslaagd'.

klik voor groot



  25 april 2013

Weer twee mooie veldwerkkwalificaties voor Quodian's Rubens (Vito) en Quodian's Rembrandt (Szilasz). Op 25 april jl. deden zij mee aan de wedstrijd bij de Ver. Duitse Staande Draadhaar met een geweldig resultaat. Rubens 1e met een zeer goed en Rembrandt 2e met een zeer goed. Ik ben erg trots!

klik voor groot



  22 april 2013

Int. Dogshow Goes 20-04-2012
Het was tijd om weer eens een showtje te doen. Goes is lekker dichtbij dus we gingen maar weer eens een dagje binnen zitten. Gelukkig mooie resultaten dus ik heb geen spijt.
Draadhaar Vizsla's (2 ingeschreven): Quodian's Enya 1 U + CAC/CACIB/BOB



Korthaar Vizsla's (16 ingeschreven honden): Quodian's Rubens (Vito van eigenaresse Nicolette Roodink) 1U + CAC/CACIB/BOS en Vizcaya Song Sung Blue (onze Dia) 1U + CAC/CACIB/BOB



  22 april 2013

Veldwerkwedstrijd Steenbergen 16 april 2013: Quodian's Rubens (Vito) haalde een 2e plaats en Quodian's Rembrandt (Szilaz ) een 3e plaats. Goed gedaan van die twee broertjes !

klik voor groot



  15 april 2013

Jamesz en Tanja: Als dit geen echte liefde is !! (Jamesz woont bij de familie van der Lee)



  15 april 2013

Op deze foto's ziet u Copain (Quodian's Otis) een prachtige harige vizsla die door zijn baasje Claudia liefdevol puppekop genoemd wordt (u ziet wel waarom). Natuurlijk zijn foto's van strak getrimde of van vizsla's met perfecte vachten de mooiste reclame op website's maar de foto's van een ongetrimde Copain met zijn prachtige blonde haren wil ik u niet onthouden. Natuurlijk vindt Claudia Copain de allermooiste, intelligentste en liefste Vizsla ter wereld en daar gaat het toch om? Kijk voor meer prachtige foto's eens op de blogspot van Dien (Dien dank je wel voor de foto's).

klik voor groot



  14 april 2013

Jehtro en Gibbs van eigenaren Conny en Perry Spits rijden regelmatig mee op de paarden wagen. Natuurlijk hebben zij veel bekijks en genieten van alle aandacht.



  12 april 2013

Op 31 maart haalde Q Rembrandt zijn eerste echte veldwerk kwalificatie een zeer goed met een 1e plaats. Ik ben heel trots en zo blij voor eigenaar Michael Pallesen. Het harde werken begint vruchten af te werpen. NB behalve Rembrandt haalde eerder Rubens en Rivella ook al een kwalificatie. 3 honden uit één nest. Wat een geluk heb ik toch met zulke gemotiveerde eigenaren. Lance en Una (Silke) mogen terecht trots zijn op hun kinderen.

klik voor groot



  11 april 2013

Mooie resultaten van Quodian's Tareck Rey D'Celis uit Argentinia. Dit was wel een hele mooie overwinning voor Tareck in Argentinia. Op deze show werd hij gekeurd door een Hongaarse rasspecialist keurmeester Tamas Jakkel. Deze keurmeester was zo onder de indruk dat hij Tareck als 4e best in show plaatste . Dat zegt toch wel wat!

klik voor groot



  9 april 2013

Buster (eig. Marjo Hoeder) aan het werk. Dit kunnen Vizsla's dus ook !!

klik voor groot



  5 maart 2013

Er zijn nog enkele prachtige lieve reu pupjes die een goede baas zoeken in de Amberpoints kennel. Ouders zijn Quodian's Xerxes en Quodian's Lana. Het nest voldoet volledig aan het fokreglement. De ouders zijn HD vrij en in het bezit van diverse mooie show en jachtdiploma's. Neemt u gerust contact met mij op voor meer info.



  11 februari 2013

Het is winter in Oudenbosch!

klik voor groot



  25 januari 2013

Quodian's Solo is nu ook officieel Internationaal Show kampioen. Van harte proficiat Harry en Wil !

klik voor groot



  23 januari 2013

Nieuwjaarswandeling 2013
Beste mensen doordat ik door de griep geveld in bed lag kon ik helaas niet aanwezig zijn. Ik hoop dat jullie ondanks het slechte weer toch lekker gewandeld hebben. Ik dank Yvette en Albert voor het feit dat ze voor mij zijn ingevallen. Ik ga mijn best doen om gedurende het komende jaar toch nog een familie wandeling te organiseren.

  17 januari 2013

Hoewel Balzác het prima bij ons doet en het liefste lekker op de bank ligt, zoekt hij nog altijd een nieuw thuis. Denkt u hem een nieuw huis te kunnen bieden? Neem contact op! Voor meer informatie over hem, klik hier

klik voor een grotere afbeelding





[2005]   [2006]   [2007]   [2008]   [2009]   [2010]   [2011]   [2012]   [2013]   [2014]   [2015]   [2016]