Nieuws

terug

2010

   26 december 2010

Tragisch nieuws heb ik te melden over Rigo ( Mezöfoldi Kajtato Rigo). Wij waren zo blij om hem hier te hebben maar het lot heeft anders beslist. Bij het onderzoek naar erfelijke oogafwijkingen dat ik niet verplicht maar wel al sedert jaren vrijwillig laat verrichten bij mijn honden, is gebleken dat Rigo een hele nare afwijking heeft namelijk PRA ( nachtblindheid)en wel al in een gevorderd stadium. In het donker is hij nagenoeg blind en zelfs overdag ziet hij nauwelijks. Dit is erg verdrietig voor Rigo en heeft ook grote gevolgen voor het Vizsla bestand. Voor zover ik weet is Rigo de eerste draadhaar waar deze afwijking bij gevonden is. Hoe het met Rigo verder moet weet ik nog niet. Terug naar zijn verkoper zodat ik mijn centjes terug krijg is eigenlijk geen optie, want wat zal er dan met die arme jongen gebeuren? Hier in de roedel is ook geen optie. Ideaal zou een rustige plaats bij een lieve familie zijn waar een andere hond (teef) als maatje en geleide hond kan helpen. Bij navraag is gebleken dat blinde honden zich prima kunnen redden in een stabiele omgeving. Heeft u mogelijkheden?? Ik hoor het graag want deze lieve jonge reu verdient een fijne plek.   26 december 2010

Helaas is het niet gelukt om nog een laatste nestje te fokken met Cini (Palotásmenti Pici). In januari wordt zij alweer 7 jaar en dat vinden wij wat te oud om nog een nestje te krijgen. Het is heel fijn dat Cini een warm mandje gevonden heeft bij de Familie van Dijk waar zij hopelijk nog vele jaren gelukkig zal zijn.


   13 december 2010

Nieuwjaarsstrandwandeling Hoek van Holland zondag 16 januari 2011 Aanvang 14.00 uur.

Verzamelen bij Beach club Royal. Ik hoop op een grote opkomst. U komt toch ook?

Voor onze Nieuwjaarswandeling hebben we deze keer opnieuw het strand van Hoek van Holland uitgekozen. Een perfecte plaats voor onze Vizsla's om eens lekker uit hun dak te gaan: rennen, graven, zwemmen en stoeien op het grote strand. Voor de Vizsla eigenaren een mogelijkheid om uit te waaien en weer eens bij te kletsen en om elkaar op de valreep nog een gezond Nieuwjaar te wensen. We verzamelen vanaf 13.30 uur bij strandpaviljoen Beachclub Royal, vertrek om 14.00 uur. We zullen ongeveer 2 uur wandelen. Loopse teefjes moeten deze wandeling helaas overslaan.

Zorg dat uw hond voor u en anderen herkenbaar is. Bevestig bijvoorbeeld iets herkenbaars aan zijn/haar halsband. Of een in het ieder geval een naamplaatje met telefoonnummer aan de halsband van uw hond. In het geval van vragen of calamiteiten onderweg is ondergetekende bereikbaar via: 0650477503.

Graag tot ziens in Hoek van Holland! Locatie
Beachclub Royal
Zeekant 37
3151 HW Hoek van Holland

U vindt Beachclub Royal op het brede strand van Hoek van Holland. Bij de strandopgang, na de slagbomen, gaat u rechtsaf. Beachclub Royal is het n na laatste strandpaviljoen.

Routebeschrijving
Vanuit heel het land volgt u na Rotterdam de borden Hoek van Holland. Via de A20 rijdt u richting de kust waar u ter hoogte van Maasdijk de snelweg verlaat en onder de snelweg door gaat. U rijdt nu op de N20/E25. Na een toeristische route over de Maasdijk (Deze weg blijven volgen tot een groot kruispunt met stoplichten). Hier slaat u linksaf. Na de S-bocht neemt u de eerste afslag naar rechts. Deze weg rijdt u helemaal uit (langs de duinen) tot aan de T-splitsing. Hier gaat u rechtsaf (Badweg). Aan het einde kunt u aan uw linkerhand parkeren of rechtdoor via de slagbomen. Na de slagbomen gaat u rechtsaf. Aan het einde ziet u Beachclub Royal.

   29 november 2010

Winner Show Amsterdam 2010
Maar liefst 14 ingeschreven draadhaar Vizsla´s uit 6 verschillende landen verschenen op zondag 28 November in de ring. Zij werden zeer streng doch absoluut rechtvaardig gekeurd door keurmeester Paul Stanton uit Zweden. De reuen Q Solo en Hungarian Rhapsody in de jeugdklasse werden beoordeeld met een Zeer Goed op resp 2e en 3e plaats. Q Glen Talloch verdiende een mooie uitmuntend en kreeg het reserve CAC en CACIB werd dus tweede beste reu. Voor Q Igazhu in de veteranen klasse zat er vandaag helaas niet meer in dan een Zeer Goed. Bij de teefjes werd onze Susie Q Jeugdwinster 2010 en ook Enya mocht met een prachtig rapport en een 1e Uitmuntend dit tentoonstellings jaar afsluiten. Het was een gezellige dag voorlopig is het voor dit jaar gedaan met de tentoonstellingen: op naar volgend jaar.

Klik voor groot

   24 november 2010

Reisje naar Slowakije !

Om de genenpoel van het draadhaar bestand groot te houden, waren wij nog op zoek naar een voorlopig laatste nieuwe reu. Deze reu vonden wij in Slowakije. Mijn goede vriendin Ingeborg (kennel von H. Schladren) was zo goed om mee te gaan. We hadden de trip gepland en hoopten hem ook mee te kunnen nemen. De 1300 km werden vlot in de nacht van donderdag op vrijdag afgelegd zodat wij 's morgens om 9.00 uur al in Slowakije aan kwamen. Natuurlijk hadden wij voor vertrek al wat foto's van Rigo gezien maar ik was blij verrast om zo'n mooie en vrolijke hond te vinden.Het duurde dus niet lang voordat Rigo lekker comfortabel in onze auto lag. Om half elf konden we de reis hervatten richting hotel in Oostenrijk waar we heerlijk met de honden in onze hotelkamer geslapen hebben (Csupy was ook mee). Op de terugweg stopten wij in Nurnberg om Onya (dochter van Waldmar en Lonci) te bezoeken. De bazin van Onya is een Valkenier en het was geweldig om haar verhalen over de valkerij aan te horen. Op dit moment werkt zij met 3 vogels die in hun tuin gehuisvest zijn.Na een heerlijke maaltijd reden wij weer verder en zaterdag avond net voor de klok van twaalf uur was ik weer thuis. Heel erg moe maar ook ontzettend blij met Rico. Het was de moeite waard.
Kijk voor meer foto's op de pagina van Mezöföldi Kajtató (Rigo)

   24 oktober 2010

Vandaag ging ik met Yarno en Mara naar de show. Boven verwachting haalde Yarno een 1e uitmuntend het CAC en CACIB werd BOB en als klap op de vuurpijl geplaatst als 6e in groep 7. Wow wat goed voor een eerste show. Mara ging het slechter af. Vandaag kreeg zij voor de eerste keer een ZG helaas !!

Ook nog heel leuk nieuws over de veteraan Quodian's Igazu , hij werd definitief Nederlands kampioen. Proficiat aan eigenaar Huib van Kemenade   22 oktober 2010

Van Christiane Timmers en Q Gaius ontvingen wij het volgende berichtje :Hoi Lies,
Een mooi aantal cursussen afgesloten met een diploma. Inmiddels ook al gestart met jachthondentraining, geweldig leuk! We genieten elke dag van onze kleine dame.


klik voor grotere afbeelding   22 oktober 2010

Quodian's Lana uit Zweden was voor het eerst naar de show en wat een resultaat! BIR (best in ras), BIG (best in group) en BIS 3(best in show 3e plaats). Dat belooft nog wat ! Voortaan wel een beetje vrolijker kijken   22 oktober 2010

Het jachtseizoen is weer begonnen ! Xer en zijn vriend Whisper waren op een jachttrip in Finland en getuige het tableau niet zonder succes ! Een goed begin !   18 oktober 2010

Een druk maar weer heel gezellig weekend in Duitsland ligt weer achter ons. Ingeborg en ik hadden samen 6 honden ingeschreven en wij zijn heel tevreden met de behaalde resultaten. Q Baranka (Mara) won de titel Bundessieger 2010, werd op zaterdag Beste van het Ras en mag zich vanaf nu ook Duits Kampioen noemen. Q Glen Talloch verdiende de titel Bundesjugend Sieger en is nu ook Duits jeugd kampioen.De rest van de behaalde resultaten vindt u bij de uitslagen .

Bundessiegerzuchtschau und Nat. Ausstellung in Dortmund am 16+17 10.2010

 • Bundessiegerzuchtschau am 16.10.2010 - Richter: Georg Gyarmati
  • Rüden-Jugendklasse: Quodian's Glen Talloch - V1, JGD-VDH-CAC + bester Rüde, Bundesjugendsieger 2010
  • Hündinnen-Jugendklasse: Àldozövölgyi-Drotós Bogi - V1, JGD-VDH-CAC, Bundesjugendsiegerin 2010 Daniavizsla Britta - SG 2
  • Hündinnen-Zwischenklasse: Quodian's Enya - V1, VDH-CAC, Res.CACIB
  • Hündinnen-Gebrauchshundeklasse: Fürdohazi Lonci - V1, VDH-CAC
  • Hündinnen-Offene Klasse: Quodian's Baranka - V1, VDH-CAC, CACIB, Bundessieger + BOB
 • Nationale Zuchtschau am 17.10.2010 - Richter: Fr. Assenmacher-Feyel
  • Rüden-Jugendklasse: Quodian's Glen Talloch - V1, JGD-VDH-CAC
  • Hündinnen-Jugendklasse: Àldozövölgyi-Drotós Bogi - SG 1 Daniavizsla Britta - SG 2
  • Hündinnen-Zwischenklasse: Quodian's Enya - V1, VDH-CAC
  • Hündinnen-Gebrauchshundeklasse: Fürdohazi Lonci - V1, VDH-CAC, Beste Hündin
  • Hündinnen-Offene Klasse: Quodian's Baranka - V1, VDH-CAC

Kijk voor foto's op deze link

   9 oktober 2010

Vandaag mocht ik met onze Csupy meedoen aan de veldwerkwedstrijd in Fijnaart - voor het eerst in de open klasse. Het was een prachtige zonnige dag, niet te warm niet te koud en een matig windje. Helaas was de wildbezetting in de velden niet optimaal. Maar mijn lieve Csupy deed echt haar uiterste best om het wild te vinden wat aan het einde van een niet heel geweldige loop toch een mooie fazant hen opleverde. Door alle spanning van mijn kant werd het niet het mooiste punt maar toch goed genoeg voor een kwalificatie G (goed) en een derde plaats in haar klasse. Er deden in totaal 12 honden mee in de groep. De eerste plaats was voor de bekende DSL reu Fledder van het Reigerskantje (zg), de tweede plaats voor DSL teef Fasco van het Eppenzolder en de derde plaats voor onze Csupy. Omdat zij die dag de enige Vizsla was die wist te scoren, won zij de beker voor de beste Vizsla van de dag. Oh wat ben ik trots !!!!!!!!!!!!!


klik voor grotere afbeelding

    


   5 oktober 2010

Daniel, Csupy en Yarno op het strand bij Hoek van Holland

klik voor grotere afbeelding

  

   4 oktober 2010

Onze Baró ( Bator Réti Frédi ) is vandaag vertrokken met mijn vriendin Caroline (Starshot kennels) naar Engeland.   15 september 2010

Kampioenschapsclubmatch 12 sept 2010 te Hoenderloo

Helaas waren de weergoden ons dit jaar niet goed gezind en werd de show in de binnenmanege gehouden. De gezelligheid was er niet minder om en we mogen toch spreken van een goede opkomst. Maar liefst 67 vizsla´s en hun bazen hebben acte de presence gegeven. Op de website van de vereniging staan de volledige uitslagen en keurrapporten te lezen. Met gepaste trots volgen hier de uitslagen van de draadharen.

Op de foto onze zoon Daniël met Okos die zo lief was ons de hele dag mee te helpen.Vizsla Draadhaar
 • Best of Breed Kamp. Quodian's Okos JW'05,Bdsgr.06 CW 09 - 1. Uitmuntend/CAC/BOB Clubwinner 2010
 • Best of Opposite Sex Quodian's Baranka - 1. Uitmuntend/CAC/BOS
 • Quodian's Igázhu - 1. Uitmuntend Res. CAC
 • Quodian's Enya - 1. Uitmuntend Res. CAC

   11 september 2010

Wat een spannend en druk weekend was het. Bhalve dat we heel erg in spanning zaten over de bevalling van onze Sientje, waren we ook nog in afwachting van de resultaten van de H.Z.P (herbst zucht prfung) in Duitsland van onze jongens Yarno en Glenn. Yarno heeft dankzij de inzet van zijn trainer het prachtige resultaat behaald van 184 punten en Glen deed met zijn 180 punten niet heel veel voor hem onder. We zijn reuze blij en trots op deze behaalde resultaten.
Niet te vergeten was het ook het weekend van de jaarlijkse clubshow van onze Vizsla club. Helaas was het weer ons iets minder goed gezind maar hebben we toch een geweldige fijne en gezellige dag gehad. Binnenkort de uitslagen en fotos

   14 augustus 2010

Beste mensen,
Door een computer probleem afgelopen week ben ik al mijn emails verloren. Ook de puppyaanvragen! Dus mochten jullie je afvragen waarom er geen antwoord komt dan is dit de reden. Stuur jullie email alsjeblieft nog een keertje.

   4 augustus 2010

Meerdere van onze pups zijn in training of zijn inmiddels opgeleid tot reddingshond. Janka ( Q Ouarda) bewijst hier samen met haar geleider Walburga dat deze moeilijke en langdurige training tot geweldige prestaties kan leiden. Dankzij haar speurwerk kon een 73 jarige man gevonden en gered worden. Geweldig toch !!!!!

klik voor grotere afbeelding   21 juli 2010

Waldemar slaagde voor zijn tweede Africhtingsbrevet (gelijk aan KNJV B) in België. Van de 52 deelnemers haalde hij de tweede plaats!

     

   12 juli 2010

ziva

Eindelijk is dat stomme voetbal voorbij. Is toch slaapverwekkend allemaal!

   27 juni 2010

Worlddog show Denemarken

Vrijdag morgen om 7 uur 's morgens vertrokken wij vol goede moed richting Arhus in Denemarken. Hier in Nederland was het prachtig weer maar naarmate wij verder Duitsland inreden, werd het steeds bewolkter en koeler. Na een hele gezellige avond doorgebracht te hebben bij onze vrienden Steffen en Inger vertrokken wij alweer heel vroeg richting de show in Herning. Het was leuk om weer vele bekende mensen en hun honden te ontmoeten. Het was met zo'n graad of 12, een fris windje en best heel koud, dus maar snel wat extra kleding gekocht. De show kon beginnen voor ons!

Er waren 21 Vizsla draadharen ingeschreven uit verschillende landen w.o Frankrijk, Duitsland, Finland, Noorwegen, Zweden, Engeland, Hongarije en Nederland. Enkele van deze honden hebben al heel veel indrukwekkende kampioenstitels behaald. zodat er dus genoeg concurrentie was voor onze Glen.
Om een heel lang verhaal kort te maken: het werd een hele succesvolle dag voor de Quodian's Vizsla's!! Quodian's Eszta werd Jeugd Wereldkampioen en Quodian's Glen Talloch werd ook Jeugd Wereldkampioen. Het allerleukste was dat hij ook gekozen werd als BOB (Best of Breed en dus beste van het ras voor wie niet helemaal thuis is in het vakjargon van de shows).

Glen werd door de jury gekozen als beste Vizsla van de dag en dat is voor een hond van amper 13 maanden jong een hele prestatie. U begrijpt dat wij reuze trots zijn op hem en we zijn dankbaar dat wij hem mochten showen voor zijn eigenaresse Ingeborg Caminneci. Uiteraard feliciteren wij de overige winnaars ook van harte met hun behaalde resultaten.

Resultaten

klik voor grotere foto   25 juni 2010

Aan de vooravond van ons vertrek naar Denemarken (World dogshow) ontving ik dit geweldige bericht van Marcel en zijn geweldige hond "Zus". Ik ben echt heel trots, en ik moet eerlijk bekennen dat deze prestatie mij meer waard is dan een Wereldkampioen titel. Marcel dank je wel !!! En voor Zus een dikke dikke knuf ...

Hai Lies,
Eindelijk is het dan zover. WE ZIJN GESLAAGD voor ons reddingshonden-certificaat vlakte-B. Afgelopen zaterdag hebben Zus en ik ons examen afgelegd in de bossen van de Johannes Post kazerne in Havelte. Daar hebben we met ons beiden ca. 8 ha dicht bebost gebied doorzocht. Hierin waren, achteraf gezien, 4 slachtoffers verstopt. Zus heeft ze zonder moeite met haar fantastische neus op gespeurd en aan mij duidelijk gemaakt waar ze lagen. Al met al hebben we daar 1 uur en 10 minuten voor nodig gehad. We mogen nu samen mee op officile inzetten waarbij personen vermist zijn. Ik denk dat Zus (Quodians-Wanick) de eerste (ruwhaar) Vizsla is die deze discipline beheerst. Ik ben erg trots op haar. De foto is gemaakt kort nadat we het examen volbracht hebben. Nu blijven trainen en uitbouwen. We gaan nu voor reddingshonden-certificaat puin-A en B.
Groeten vanuit Hengelo.
Marcel Schwarts   16 juni 2010

Jachthondenshow Bennekom Mei 2010

De jachthonden show vindt traditiegetrouw ëën keer per twee jaar plaats op het prachtige landgoed van kasteel Heukelom in Bennekom. Het is een gezellige buitenshow en als het weer een beetje meewerkt altijd een leuk dagje uit ook voor de honden. Helaas was het weer ons niet zo goed gezind en toen we eindelijk aan de beurt waren om in de ring te verschijnen kwam de regen met bakken uit de hemel. De resultaten waren er niet minder om en we kijken toch terug naar een gezellige en geslaagde dag.

uitslagen:
 • Quodian's Xtravaganza 1 uitmuntend Res Cac (is nu definitief Ned Kampioen )
 • Quodian's Yoker 1 uitmuntend Res Cac ( CAC)
 • Quodian's Enya 1 uitmuntend (in de jeugdklas )
Korthaar : Quodian's Una ZG 4e

  

   26 mei 2010

Pinkstershow Arnhem
 • Quodian's Hungarian Rapsody
  1e veelbelovend en 5e beste pup van de show - Keurmeester de Hr J. Dekker
  Felicitaties aan trotse eigenaren Conny en Perry Spits


   9 mei 2010

Een gezellig weekend waar mooie resultaten zijn behaald op de Europa Sieger show op 7 en 8 mei in Duitsland
Met 3 honden vertrok ik vrijdag morgen om 5 uur richting Dortmund "just for fun" had ik onze Sientje de teckel ook ingeschreven voor deze twee dagen durende show. Mijn lieve Sientje stapte dapper door de ring en behaalde op de 1e dag uitmuntend en een 4e plaats en op de 2e dag een Zeer goed en ook de 4e plaats. Ik ben trots op mijn kleine meiske

Resultaten Vizsla's 7 mei - Europasieger show
 • Reu Jeugdklasse
  • Quodian's Glen Talloch 2e met Zg ( had een zeer pijnlijke staart en liep daardoor niet zo goed)
  • Daniavizsla Barack 1e Ex. +VDH Jgd.CAC Europajugendsieger 2010
  Reu Open klasse
  • Quodian's Aristos 1 Zg
  Teven Jeugd klasse
  • Quodian's Enya 1e Ex VDH-Jgd.CAC Jeugd Europasieger 2010 BOB
  Teven Open klasse
  • Quodian's Baranka 1e Ex. CAC Europasieger 2010
Resultaten Vizsla's 8 mei - CAC show
 • Quodian's Glen Taloch 1e Ex VDH JgdCac/BOB
 • Dania's Vizsla Barack 2e Zg
 • Quodian's Aristos 1 e + CAC
 • Quodian's Baranka 1e Ex. CAC
 • Quodian's Enya 1e Ex Vdh-Jgd.CAC
barack

Daniavizsla Barack (Quodian's Wanda x Quodian's Aristos)
VJP
Jugend EuropaSieger 2010


   5 mei 2010

Onze pups in Duitsland doen het goed. We kregen bericht van de eigenaren van Quodian's Sambucca en Quodian's Gündi dat ook zij de VJP behaald hebben. We zijn heel trots en heel blij met deze resultaten dit zijn resp. nummer drie en vier dit jaar.

   22 april 2010

Trots zijn wij op Quodian's Glen Talloch en Quodian's Remy Martin. Zij haalde beiden in Duitsland hun VJP. Proficiat aan de eigenaren.

   18 april 2010

Dogshow Goes 18 april 2010: Quodian's Una ( Silke ) haalde een mooie uitmuntend. Zij werd voorgebracht door haar Junior handler Kayleigh van Zijl. Onze Mara behaalde een nette uitmuntend met het reserve CAC en CACIB.   13 april 2010

Vandaag zijn de pups van Dushi alweer 1 jaar oud. Allemaal van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat jullie veel lekkere botten en hondensnoepjes gehad hebben. Heel veel dank voor al jullie leuke foto's en mailtjes. Op onderstaande foto Julius en Floris uit Belgi   12 april 2010

Bezoek van mijn vriendinnen uit respectievelijk Denemarken ( Daniavizsla's Kennel ) en Engeland (Starshot kennel )! Het was een gezellig weekendje waar we veel over onze hondenhobby gekletst hebben.Mona Lisa kwam om haar teefje Quodian's Wanda te laten dekken door Fürdohazi Larmas. Als het dus meezit worden er in juni weer draadhaar pupjes geboren in Denemarken. Mocht u interesse hebben in een pupje uit deze combinatie neemt u dan gerust een kijkje op de website van Drs. (Dierenarts) Mona Lisa Jegh.

   12 april 2010

Trots !

Trots ben ik op Kayleigh van Zijl. In amper twee maanden tijd wist zij onze stuiterbal Silke te trainen naar een (niet officieel) C diploma. Kayleigh is amper 14 jaar en had tot voor kort geen enkele honden ervaring. Ik heb Kayleigh en Silke aan het werk gezien. Wat een prachtig span! Dat belooft dus nog wat te worden met die twee. Ook het showen heeft ze dankzij ringtraining lessen al aardig in de vingers. De tentoonstelling van Goes is de eerste echte test, dus ik ben benieuwd !! Natuurlijk ben ik ook trots op Rico, Silke's zoon en zijn baas Raoul. Ook hij haalde het C diploma: een pupje met aanleg dus.

  

   12 april 2010

Er is een geweldig nieuw Duitstalig Vizsla boek verschenen. Prachtige foto's en heel goed geschreven, met natuurlijk ook veel Draadharen. Een echte aanrader ! Bestellen kan direct via Amazon.de   19 maart 2010

Het is weer bijna helemaal stil geworden hier nu alle puppy's uitgevlogen zijn. Ons laatste puppy is letterlijk 'uitgevlogen' en terwijl ik dit schrijf is zij onderweg naar Zwitserland met haar nieuwe bazin in het vliegtuig. Met bijna stil bedoel ik dat we het niet konden laten om één pupje van Bori te houden. Dit is zo'n speciaal mooi meisje dat het onmogelijk was om haar te laten gaan. Wij hebben haar Susie Q genoemd dus ook voor ons breekt weer een drukke tijd aan met het opvoeden en zindelijk maken van dit zeer eigenwijze meisje.

klik voor grotere foto   12 maart 2010

De pups van Éclair en Baro zijn op één pup na die een weekje langer bij ons blijft goed aangekomen in hun nieuwe tehuizen. Het gaat goed met ze en de emails met foto's en leuke berichtjes stromen alweer binnen waarvoor mijn hartelijke dank. Deze schattige foto's ontvingen wij van de eigenaren van Quodian's Lady Jane. U raadt het al Lady Jane (Liv) heeft haar eigen privé fotograaf dus van tijd tot tijd zullen wij vast mooie en leuke foto's gaan ontvangen van dit schatje.

klik voor grotere foto  6 maart 2010

We kregen een berichtje uit Hongarije:
Trots zijn wij op de titel Internationaal kampioen behaald door Quodian's Winrick. Felicitaties voor de eigenaressen Kati uit Hongarije  1 maart 2010

Site uit de lucht !!!

Beste mensen zoals jullie gemerkt hebben is de site uit de lucht geweest. Dank aan allen die mij dit meldden. De oorzaak was het enorme bezoekersaantal die samen zorgden voor meer dan 10 Gb verkeer. En daar was voor deze maand de webhost niet op berekend. Inmiddels is alles weer in orde en vanaf nu af aan kunnen jullie weer met zijn allen tegelijk koekeloeren.

  22 februari 2010

Slechts twee weken waren Sientje en Esté de teckeltjes bij ons, maar wat ben ik in die tijd van die twee ondeugende meiden gaan houden. Vooral Sientje had vanaf dag één dat zij bij ons was een speciaal plekje in mijn hart. In twee weken tijd zag ik haar veranderen van een wat schuw en onzeker hondje in een blije vrolijke teckel. Er was maar één mogelijkheid toen Anita aangaf dat ze de twee meiden weer wilde komen halen. Sientje moest bij ons blijven. Na al mijn overredingskracht in de strijd gegooid te hebben en een flinke duit in de zak van Anita is Esthemona -- Sifra van de Kwispellust -- officieel mijn teckel.  15 februari 2010

Een berichtje uit Denemarken van Quodian's Giorgio Boss, het broertje van ons nu al beroemde meisje in Dubai. Ook van dit kereltje zullen we nog veel gaan horen. Lars bedankt voor je bericht

Hello Lies,
Boss has participated in his first international exhibition, and with great success. He was very easy to handle, and behaved very good in front of the judge and other dogs. He enjoyed every second of the day. The judge's comment: a happy well built puppy with proper propotions and leglength, mild expressive head, compact paws and a deep color. Elastic movements. Very promising and best puppy in breed.
We went on to Best in Show, but was not among the 4 best - unfortunately.

We were contacted by a great many different people who wanted to hear where we had bought one so beautiful and well built dog. Complete strangers came and asked if they could take a picture of him so you can imagine that we where proud. We did obviously make some good advertising for your Kendel. Boss started hunting training last weekend and there he also get praised.
  12 februari 2010

Het februari nummer van Seasons is uit en deze keer staat een stuk over onze Vizsla's in!!Onderstaand enkele foto's die voor de reportage gemaakt zijn. Fotografie door Etta vd Aa, in opdracht voor het blad seasons

Klik voor een grotere afbeelding  8 februari 2010

Eerste show voor Quodian's Eszta in Denemarken.De show werd georganiseerd door Klub 5 een vereniging voor de 5 voorstaande honden rassen. Er waren 4 draadharen ingeschreven en Eszta werd beste van het ras (BOB)en tweede Best in show. Wat een veelbelovende start voor een hondje van amper 10 maanden

Critics:
10 months bithch which has already gone far in its developement. Harmonic, lovely feminine head, with nice expression and correct bite. Beautifull neck and back line, well angulated, wery fine body for it's age, already secure and floating movements, fine coat and nice temper.

Proficiat Mona Lisa !

  6 februari 2010

Vandaag kwam Anita de eigenaresse van Yindra uit Groningen naar ons huis om kennis te maken met de eventuele nieuwe baasjes voor Yindra. Ik kan wel zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was van beide kanten. Yindra woont dus nu heel dicht in de buurt bij Lia en Jean- Pierre in Halsteren en hun Labrador teefje Ollie. Ik ben blij dat Yindra bij deze geweldige familie mag wonen en wens hun een lang en gelukkig leven met elkaar.Anita heeft ook een teckelkennel en zocht nog voor enkele van haar lievelingen een tijdelijk tehuis. Wij hebben besloten haar hier mee te helpen en vanaf gisteren wonen Est en Sientje tijdelijk bij ons. Het is dolle pret hier in de woonkamer. Twee teckel zwabbers en de vizsla's: een grappige combinatie. De teckels zijn omgedoopt naar Pattex hondjes: ze kleven namelijk nogal aan mijn benen.  21 januari 2010

Enkele leuke winterafbeeldingen van de honden die het naar hun zin hebben in de sneeuw

Klik voor een grotere afbeelding  12 januari 2010

Eindelijk is Quodian's Galaxy (Gala) uit ons korthaar nest aangekomen bij haar nieuwe baas: de Kroonprins van Dubai, oftewel officieel His Highness Sheikh Hamdan Bin Rashid Al Maktoum. Wij zijn vereerd dat een hond uit onze kennel gekozen is en zullen haar leven in Dubai op de voet blijven volgen. Onze dank gaat uit naar Johan Winters en Dagmar Kunze voor hun hulp. We hopen dat Gala en haar baas vele uren plezier zullen gaan beleven op de jacht (met de valk).
Hier een link naar de face boek pagina voor wie het leuk vindt om te lezen.

Geachte Mevrouw Van Essen,

Ik heb Gala eerst een paar dagen bij me gehad om haar dan op 05 Januari s namiddags aan HH Shk Hamdan bin Mohammed te hebben overhandigd. Hij was blij verrast. Hij is net als zn vader HH Shk Mohammed bin Rashed, en zn broers een fervent hondenliefhebber. Ik heb tot op heden nog geen kans gehad Gala te bezoeken in Shk Hamdans villa (ik was een paar dagen onderweg), maar ik kan U verzekeren dat haar huisvesting maar ook verzorging onder optimale omstandigheden plaatsvindt. De Kennel, die speciaal vanuit Australie werd ingevoerd en recent bij de villa gebouwd werd heeft hiertoe alle nodige (en optimale) voorzieningen. Ik zal U hiervan zeker in de nabije toekomst het nodige beeldmateriaal doen toekomen. Bijgaand enkele fotos, de onderste is van vader en zoon, de bovenste twee zijn genomen tijdens de overhandiging van Gala (ze was een beetje zenuwachtig wegens de drukte!) aan Kroonprins Hamdan.

Met dank en vriendelijke groeten, Johan Winters  12 januari 2010

Leuk nieuwtje: in het Februari nummer van "Seasons" staat een stuk over de Vizsla. Kopen dus dat nummer !!!!  1 januari 2010

warm mandje gezocht voor Yindra - Geplaatst!


Wij zoeken een nieuwe baas voor deze vrolijke Vizsla dame Yindra omdat haar huidige baasjes niet meer voor haar kunnen zorgen. Yindra is een probleemloze lieve hond. Zij is geboren 10 augustus 2007. Haar moeder is Juli Istropolis Kince en haar vader Palotásmenti Rex. Mocht u denken een goede baas te kunnen zijn neemt u dan gerust contact met ons op.  1 januari 2010

Wij hebben het jaar 2009 verdrietig moeten afsluiten. Onze lieve Makk is gaan slapen en niet meer wakker geworden. Lieve Makk ik hoop dat je het de laatste 21/2 jaar van je leven fijn gehad hebt bij ons. We zullen je lieve grijze kop verschrikkelijk missen. Rust zacht.

Makk
Palotásmenti Rex
30-3-2001
[2005]   [2006]   [2007]   [2008]   [2009]   [2010]   [2011]   [2012]   [2013]   [2014]   [2015]   [2016]