Pups

  volg de nestjes ook op facebook!

Voordat u verder kijkt op onze puppypagina realiseert u zich dan wel dat de Vizsla een intelligente actieve jachthond is.
Als u veel van huis bent en u uw hond vaak alleen moet laten, kijk dan niet verder.
Een Vizsla heeft veel beweging en afleiding nodig. Lees vooral de rasbeschrijving op deze website.


          
Uiteraard voldoen onze nestjes aan het fokreglement van de Nederlandse Vizsla club


          


Korthaar pups geboren op 22 maart 2020

De pups van Cajun zijn geboren op 22 Maart 2020. Op dag 62 van haar dracht heeft Cajun het leven geschonken aan 9 prachtige pups. 3 teefjes en 6 reutjes zijn als zondags kinderen (pups) ter wereld gekomen. Door deze speciale speling van het lot worden het vast geweldige hondjes. In het Engels wordt een Zondagskind ook wel "Lucky Dog" genoemd hoe leuk is dit ?

Een zondagskind is letterlijk een persoon die op een zondag is geboren. In figuurlijke zin is een zondagskind een geluksvogel, iemand die veel geluk heeft in het leven.
In de psychologie is een zondagskind iemand die altijd het positieve van alles inziet, hij/zij houdt ervan om mensen te leren kennen en kan met iedereen opschieten. Een zondagskind kan dus met de schoonmaker net zo goed opschieten als met de baas. Het lijkt alsof een zondagskind altijd geluk heeft, maar het is eigenlijk omdat deze persoon met iedereen goed op kan schieten, en iedereen gunt hem/haar dus ook van alles.
Vroeger geloofde men dat een zondagskind geesten kon zien en de toekomst kon voorspellen. Mogelijk is het begrip Zondagskind een verchristelijking van het heidens-germaanse begrip Donnertagskind - een kind onder de bescherming van Thor.


klik voor groot


Cajun is de oudste dochter van onze Cayenne. Op 24 februari werd zij vier jaar dus langzaam werd het tijd voor haar eerste nestje. Cajun (Cayenne-junior) is een slank middelgroot gespierd teefje, met een prachtige kleur en beharing en de zachte zo gewenste uitdrukking door haar donkere oogkleur.

In de roedel is zij niet heel opvallend aanwezig. Ze doet gewoon haar ding. In huis is ze rustig en kalm maar buiten is zij degene die het aller-hardste kan rennen. Niemand haalt haar in: in de rondte rennen met een frisbee is het leukste dat er is. Natuurlijk is Cajun ook een jachthond: ze haalde vier keurige veldwerk kwalificaties in voor en najaar.

Als partner kozen wij voor Rijk (Szervuz Szultan). Rijk is een stevige robuuste kerel met een gouden karakter. Verleden jaar werd hij voor het eerst vader en omdat wij zo gecharmeerd zijn van zijn kinderen (lees: pups) leek het ons een goede keus om hem nog eens vader te laten worden.Moeder:

Quodian's Cajun

HD A
Geb: 24-02-2016
M: Quodian's Cayenne
V: Dollar Vives BohemiaVader:

Szervuz Szultan


  


          


Korthaar pups gepland herfst 2020Later dit jaar plannen wij een korthaar nestje met onze Csipke. Nadere informatie volgt.
RESERVEREN voor dit nestje is VOORALSNOG niet mogelijk !!          


Enkele foto's van een van onze korthaar nestjes (Quodian's Una x Alcsi Gerg)

Fotografie Aaron Busby

klik voor groot