Welkom

Quodian's Magyar Vizsla's (kort- en draadhaar) & English PointersHartelijk welkom op de website van de Familie van Essen en de Quodian's Vizsla's. Wij vinden het leuk om u op deze manier kennis met ons en met onze Vizsla's te laten maken.

In 1982 verloor ik mijn hart aan de ruwharige Vizsla (Drótszörü Magyar Vizsla). Het gebeurde tijdens een hondenshow dat ik voor het eerst de Vizsla Draadhaar in het echt zag en direct als een blok voor dit ras gevallen ben. Pups waren er in die tijd in Nederland niet te krijgen dus na een lange zoektocht en met de hulp van mijn Hongaarse vriendin mocht ik juni 1984 'Borostyónkö Anca' (Csinos) gaan ophalen in Boedapest (Hongarije).
Toen ik in 1987 in Hongarije op zoek was naar een tweede teefje, verloor ik opnieuw mijn hart, maar nu aan een reutje 'Fürjesi Aliz (Csongor)'. In 1988 werd ons eerste nestje geboren onder de kennelnaam "Quodian's". De kennelnaam is vernoemd naar mijn Hongaarse import paard genaamd 'Quodian'.quodian


Ik had toen niet kunnen vermoeden dat mijn liefde voor dit geweldige ras zich zo zou gaan ontwikkelen. Mijn liefde voor die twee geweldige Vizsla's groeide uit naar een ware passie en stukje levenswerk.          


Anno 2024 delen wij ons leven met een roedeltje tarwegele kort- en ruwharen. De laatste jaren zijn daar ook de Pointers bijgekomen. Alle honden leven bij ons in en om het huis in perfecte harmonie: van jong tot oud. Wij showen en werken met bijna al onze honden en maken dankbaar gebruik van de regelmatige uitnodigingen om in het het jachtseizoen met onze honden een veldje mee te lopen.Zo af en toe fokken wij vol overgave en zorgvuldig gepland een nestje waarbij de gezondheid en het juiste karakter van de ouderdieren voorop staan. Wij vinden het heel belangrijk dat de werkeigenschappen van de Vizsla bewaard blijven, zodat de door ons gefokte honden niet alleen bij de (voor) jager maar zeer zeker ook als fijne familie hond door het leven kunnen gaan.

          
Lees vooral eerst de rasbeschrijving om te toetsen of de Vizsla de juiste keuze voor u is en u een door ons gefokte pup een Vizsla waardig en gelukkig leven kunt bieden.

Graag tot ziens in Oudenbosch,
John & Lies van EssenQuodian's Vizsla's
Lid van de Nederlandse en Hongaarse Rasvereniging