Nieuws

  2 februari 2018

02-02-2018 Int. Dogshow Eindhoven - Keurmeester : Mrs. L. Cox (IE)
  • Teven korthaar jeugdklas: Quodian's Mandi - 1e uitmuntend CAC Beste teef BOS
  • Teven Draadhaar jeugdklas: Quodian's Leya - 1e zg

klik voor groot  1 februari 2018

Net als vorig jaar was ik ook dit jaar een paar dagen op bezoek bij mijn vrienden en hun Vizsla's in de UK. Ik had het geluk dat ik een dagje als "picker" up mee mocht in hun team. Het werd een prachtige maar wel heel koude dag en ik heb genoten van het werk van de honden. Cinka Csinos z Vodneho Mlyna de stammoeder van mijn kortharige Vizsla's zette op bijna 13 jarige leeftijd nog haar beste beentje voor. De volgende dag heb ik nog een poosje heerlijk gewandeld met Coppice en Aliz en natuurlijk wat foto's gemaakt.

klik voor groot

    

  

  29 january 2018

De pups van Jegyes en Onyx zijn geboren. Er zijn 3 reutjes en 6 teefjes. Klik op de puppypagina voor meer foto's.  14 januari 2018

Hond van het jaar show 2017

Dit jaar werden wij met maar liefst drie honden uit onze kennel geselecteerd om mee te doen aan de hond van het jaar show. Voorafgaand aan en tijdens de show werden wij gevolgd door een reporter van het AD.

Bekijk hieronder de reportages van het AD

Quodian's Glayva werd bij de beste zes honden geselecteerd van rasgroep zeven. Helaas werd Rembrandt niet geselecteerd en hadden wij er voor gekozen om Mars onze Pointer niet mee te nemen. Ik kan namelijk geen twee honden tegelijk showen. We kijken terug op een prachtige dag met heel veel mooie honden en een prachtig resultaat.

klik voor groot

    
  

  11 january 2018

De buik van Jegyes groeit gestaag rond de 29e januari is zij uitgerekend. Klik hier voor meer informatie.  17 december 2017

Amsterdam Winnershow 2017

  • Quodian's Mandi (Pepper): 1e plaats met uitmuntend en de Titel Jeugdwinster 2017 en het reserve CAC
  • Quodian's Glayva 1e uitmuntend Res. CAC en CACIB
Wat ben ik trots op ons Pepperrtje

klik voor groot

    

  17 November 2017

Wij verwachten weer pups! Voor meer informatie over de nestjes kijkt u op de puppypagina

  7 November 2017

Het weekend van 4 en 5 november bezochten wij de Bleiswijk hondenshow. Het werd een succesvol weekend. Op de 1e dag deden wij mee met Mars onze Pointer hij werd "Uitmuntend" bevonden en kreeg het CAC/CACIB/en werd BOB. Om alvast een beetje te wennen aan het show gebeuren namen wij Pepperrr mee (Quodian's Mandi). Zij vond het best spannend maar deed toch haar best. De keurmeester vond haar de beste jeugdhond in haar klasse en zij kreeg dus een 1e uitmuntend. Later werd zij 2e beste van alle teefjes en kreeg het reserve CAC.

klik voor groot

  

Onze Kampioen Quodian's Glayva deed het super goed. Van de 5 ingeschreven draadharen werd zij tot beste verkozen met een 1e uitmuntend CAC/CACIB/BOB, Later in de erering werd zij 3e beste van alle raswinnaars van groep 7.

klik voor groot

    

klik voor groot

  

Dag 2 was niet zo succesvol voor onze Mars. Hij werd onderweg aangevallen door een lelijke boze hond en was de rest van de dag van streek en niet aanspreekbaar. Pepperr was niet mee maar Glayva wel. Het werd weer een 1e uitmuntend CAC/CACIB en BOB maar in de erering werd zij verkozen tot Beste hond van groep 7e dus BIG 1 en BIS 10. Glayva heeft zich hiermee voor de 4e keer gekwalificeerd voor de hond van het jaar show.

klik voor groot

  

  17 oktober 2017

Op de valreep hadden wij de kans om nog een weekend te wedstrijden in Oostenrijk. De omstandigheden waren bijzonder moeilijk. Het was zo rond de 25 C een belachelijk hoge temperatuur voor half oktober. Door het weer was de grond kurkdroog en er was nauwelijks wind. Toch wist Cayenne twee keer te scoren. Zij sluit het najaar wedstrijd seizoen af met 8 kwalificaties in vier verschillende landen. Super trots op onze Cayenne.
  • 14 Okt'17 Ft Couple 1e ZG
  • 15 Okt '17 FT Couple 1e ZG
klik voor groot

    
    
    


  4 oktober 2017

Coupe d'Europe voor Vizsla's in Neastved Denemarken.
Van 22 tot 24 september werd de 19e Coupe d'Europe voor Vizsla's gehouden in Denemarken. Een klein maar hardwerkend team van de Deense Vizsla club heeft een hele prestatie geleverd en een perfect georganiseerd evenement neergezet. Er kwamen 8 landen en 68 honden aan de start Het Nederlands team bestond uit Michael Pallesen met Quodian's Rembrandt, Monique van Rozendaal met Quodian's Rivella, Szervusz Csilke (dochter van Rivella) en Szervusz Delta, en wij met Quodian's Cayenne en haar dochter Quodian's Cajun. Yvette Hoorman had de draadhaartjes Quodijin's Gundi en Fenyes Varasz Glenda (Glenda is een dochter van Glen Talloch) bij zich. Waar we zes jaar geleden als 2e team eindigden moesten we het dit jaar met een 6e plaats doen. Toch waren we heel tevreden met de kwalificaties van Rivella en Cayenne en natuurlijk de mooie kwalificaties van Yvette met Glenda en Gundi. Hopelijk kunnen we ons volgend jaar weer kwalificeren en gaan we met een sterk team naar Hongarije voor de 20e dus jubileum editie.

klik voor groot

    
    
    
    
  

  11 september 2017

De uitslagen van de clubshow:

Vizsla draadhaar teven
  • Ned, Int. Show.Kamp. Quodian's Glayva Jw'12, W'13'14'15 CW'13 '14, Deens W'13 van Lies van Essen - CAC, Beste Teef, Clubwinster
Vizsla Draadhaar reuen
  • Int. NL.Kamp. Fényes Varázs Gusztáv CW'15, BWBE'16, BEW'16, EUW'16 van Nathalie Wassenaar-Visser - Beste Reu, BOS
Het leuke hieraan is dat Guus en Glayva beide kinderen zijn van Quodian's Glen Talloch Clubwinner 2011 en 2012.

Vizsla Korthaar reuen

  • NJK12, NL DK INT Kamp. Quodian's Rembrandt CW'13, W'14 van Michael Pallesen - CAC, Beste Reu, Clubwinner
Vizsla Korthaar teven
  • Csipkéskuti Czikcak van Lies van Essen - CAC, Beste Teef, BOS
We namen onze overgrootmoeder Yenny ook mee voor een gezellig dagje uit. Zij kreeg een 1e uitmuntend in de veteranenklas Haar kleindochter Benka kreeg een mooie 1e uitmuntend, Csili een 1e uitmuntend in de jeugdklas, en Pepper kreeg ook een uitmuntend op haar 1e show.

klik voor groot

    
    
    
    
    
    

klik voor groot

    
    
  
  

  11 september 2017

Wij zijn weer op werk vakantie geweest met onze honden en een fijn stel vrienden. We hebben fijn kunnen trainen en ook nog mooie resultaten behaald op de veldwedstrijden.

Ook dit najaar hebben wij weer fijn getraind en gewedstrijd in Oostenrijk, Cayenne en Cajun haalde mooie kwalificaties en ook onze Pointer Liecke haalde een 2e uitmuntend in de Derby (Jeugdwedstrijd)

klik voor groot

    
    
    
  

  25 augustus 2017

Jazz heeft haar nestje pups gekregen op 18 augustus! Kijk op de puppypagina voor meer informatie.  10 augustus 2017

CACT veldwedstrijd te Nagyvaszony (H) Keurmeesters Lubos Knapp SK en Peter Atilla H.
De eerste najaarsveldwedstrijd van dit seizoen was een wedstrijd in Hongarije. Wij deden mee met Quodian's Rembrandt en Quodian's Cayenne. De omstandigheden waren moeilijk door de keiharde wind. Toch wisten onze honden de patrijzen te vinden en werden zij beloond met een 2e goed voor Rembrandt en een 3e goed voor Caynenne.

klik voor groot

      

        2 augustus 2017

30 augustus 2017: Benelux Winner show Rotterdam. Een bijzondere dag want het is het show debuut voor Quodian's Leya!

Omdat de show in Rotterdam zo lekker dichtbij en gezellig is, besloten wij op het laatste moment om toch nog mee te doen. We schreven ons jongste draadhaar meisje in (het lieverdje van John). Ze gedroeg zich met 9 maanden al als een volleerde showhond en presenteerde zich geweldig. De keurmeester de Heer Gerard H Mensink vond haar al een hele mooie jonge dame en beloonde dit met een 1e uitmuntend en vond haar het mooiste teefje van de dag. Zij kreeg het CAC en haalde daarmee de titel Benelux Jeugdwinster.
Wij namen onze Csipke mee om onze kortharige Vizsla's te vertegenwoordigen. Csipke heeft meerdere veldwerk kwalificaties dus zij mag meedoen in de gebruikshondenklas en omdat ze alleen stond in deze klasse werd zij automatisch eerste. In de verkiezing van beste teef van de dag werd zij als eerste geplaatst en won ook zij de titel Benelux Winster 2017. Hartstikke trots gingen wij na een lange dag naar huis. Het rondje zwemmen in een modderige vijver later op de avond was zeer welverdiend door beide dames.

klik voor groot    

  18 juli 2017

Een heel speciaal nestje verwachten we eind augustus 2017 van Quodian's Jazz (kamp. Vizcaya's Song Sung Blue imp US x kamp. Csipkeskuti Juhar) and Drak z Tisnovskych Reviru (Int W Ch Diansa z Panských lesú x Tr Tonga du Clos de la Baudeliere). Klik op de puppypagina puppypage voor meer informatie.

  17 juli 2017

Lomar is verhuisd !

Toen Lomar door zijn vorige eigenaar in Slowakije verkocht werd aan ons heeft Petra (een vriendin uit Hongarije) hem opgehaald. Hij verbleef een paar dagen bij haar alvorens hij naar Nederland kwam. Petra is vanaf het eerste moment gevallen voor Lomar vanwege zijn super aanhankelijk karakter, zijn prachtige uitstraling maar bovenal zijn geweldige flitsende manier van werken die ook indruk maakte op haar. Twee jaar heeft ze aan mijn hoofd gezeurd of ze hem mocht hebben en eindelijk heeft ze haar zin. Lomar mag nu iedere dag werken en dat is waar hij voor gemaakt en wat hem gelukkig maakt. Ik gun het hen zo. Wij wensen Petra, Ingeborg en Lomar een lang en gelukkig leven samen met heel veel mooie jachtdagen, overwinningen op wedstrijden en ja natuurlijk ook veel mooie puppies.  3 juli 2017

Ontzettend trots zijn wij op Quodian's Tareck. Hij is de eerste Draadhaar Vizsla in de US die de titel Silver Grand Champion kreeg. Dit is echt een hele eer. Bij deze bedank en feliciteer ik zijn eigenaar Sergio Alonso in Argentinia en zijn handler die hem naar al deze overwinningen geshowd heeft Nancy Edmunds in de USA. Ondertussen is Tareck na bijna 2 jaar in de US weer thuis bij zijn baas in Buenos Aires.

klik voor groot  28 juni 2017

Inmiddels heb ik Benka een aantal keren geshowd. En met succes! Benka's eerste show was op 16 april 2017. Mijn lieve Amerikaanse vriendin Belinda had de eer haar te showen en dat is buitengewoon goed gelukt. Die twee in de ring te zien was een plaatje en werd door de keurmeester beloond door een 1e uitmuntend CAC/CACIB en Best of Breed. Verder behaalde Benka nog 1e uitmuntend CAC en BOB op de Brabo show 2017. Op de Pinkstershow haalde Benka 1e uitmuntend en CAC/CACIB/BOB!

klik voor groot

  
  


  29 mei 2017

Quodian's Rembrandt (Szilaz) wint voor het tweede achtereenvolgende jaar twee belangrijke prijzen uitgereikt door de Nederlandse Vizsla club. De Jaarprijs 1 voor de Beste Vizsla Fieldtrial en Jaarprijs 2 voor de Beste Alround Vizsla. Om voor de alround prijs in aanmerking te komen moet de hond minstens op 3 disciplines gescoord hebben Szilaz heeft er 4: Veldwerk , Apporteren, Show en Zweetwerk. Het is een tophond !! Bedankt en gefeliciteerd Michael

klik voor groot

  

  29 mei 2017

Onze Fiona heeft een geweldig tehuis gevonden bij de Familie van Dijk. Zij is de opvolgster van draadhaar Vizsla Cini die van ouderdom overleden is.

klik voor groot  15 februari 2017

Teleurgesteld !!! Helaas heeft ons reisje niet het zo gewenste resultaat opgeleverd. Ardeche is niet drachtig.

  23 januari 2017

Huwelijksreis naar Engeland

Het jaar begon goed voor ons. We mochten halverwege de maand januari al een tripje naar Engeland maken. Ardeche was namelijk loops geworden en haar aanstaande man (Tordaszigeti Notás) woont in Engeland. De voorbereidingen voor de reis werden getroffen, ik had vrij genomen van mijn werk, de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich werd geboekt en na enkele dagen progesteron testen (om het juiste dektijdstip te bepalen) konden we vertrekken. We hebben een paar heerlijke gezellige dagen gehad bij onze vrienden Pam en Collin en het belangrijkste .. de twee vonden elkaar erg aardig. Nu maar afwachten en hopen op een positieve echo.

klik voor groot

    
    
    
    

  22 januari 2017

Deze foto's ontvingen wij van de baasjes van Quodian's Red Oak (yentle). Hier laat hij zien wat een fijne jachthond hij is.

klik voor groot

  

  7 januari 2017

Britta is verhuisd! Na het overlijden van Edes was het onrustig in het roedeltje van Hetty en Rene. Kaya 13 en Oda 11 misten duidelijk hun maatje een pup was geen optie bij deze bejaarde dames. Een wat oudere stabiele hond wel en na lang overleg kwamen we tot de conclusie dat Britta de lege plek heel goed zou kunnen opvullen. Nu een weekje later kunnen we concluderen dat het roedeltje weer compleet is en dat Britta een geweldige plek gevonden heeft op de buik van Rene.

[2005]   [2006]   [2007]   [2008]   [2009]   [2010]   [2011]   [2012]   [2013]   [2014]   [2015]   [2016]